Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplileves DoGGma konyhájából

Savanyú krumplileves DoGGma konyhájából
Savanyú krumplileves DoGGma konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvencem a krumplileves, mert savanyú, mert tejes, mert jó! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk ízlés szerinti méretre. Feltesszük főni, sós vízben a babérlevéllel.
  2. Mikor felforrt, beletesszük a felkarikázott kolbászt.
  3. Olajon megpirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a lábost, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és sűrű kavargatás mellett apránként hozzáöntjük a tejet. Addig kavarjuk, míg te(l)jesen :) csomómentes nem lesz.
  4. Hozzákeverjük a leveshez a rántást, mikor a burgonyák már majdnem készre főttek, és még kb. 10 percig főzzük.
  5. Kis ecetet adunk hozzá, és néhány szelet puha kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 966
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

burgonyaleves ecettel, savanyú burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

210
burgonya 10 közepes db
babérlevél 3 db
3 teáskanál
fűszerpaprika 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 1.5 ek
tej 2 dl
lecsókolbász 15 dkg
víz 3 l
ecet 1 ek