Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú lencseleves sült virslivel

Savanyú lencseleves sült virslivel
Savanyú lencseleves sült virslivel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A korhelyleves lencsével is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez:

A levesbetéthez:

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

A leves

  1. A lencsét megmossuk, és néhány órára beáztatjuk.
  2. A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
  3. Az áztatott lencsét levével együtt fazékba öntjük, beledobjuk a zöldségeket, a babért, sót, ha szükséges öntünk hozzá vizet, és puhára főzzük.
  4. Ha a levesünk megfőtt, liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és felforraljuk.
  5. Mustárral, tárkonyecettel ízesítjük.

A levesbetét

  1. A virsliket bevagdossuk, forró olajban kisütjük, és a leveshez tálaljuk.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 084
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

Korhely lencseleves, lencseleves, virslis lencseleves, tejfölös-zöldséges lencseleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

806
lencse 30 dkg
fehérrépa 25 dkg
sárgarépa 25 dkg
zeller 20 dkg
karalábé 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
mustár 2 ek
tárkonyecet 3 ek
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
juhbeles virsli 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl