Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú marhasült

Savanyú marhasült
Savanyú marhasült
250 perc / előkészület: 90 perc főzés: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyanyám receptje. A pácolás miatt igen omlós a hús.

hozzávalók / 4 adag

A sülthez

A páchoz

ajánlat

Párolt vöröskáposzta és zsemlegombóc illik hozzá, de mással is lehet tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk meg, csepegtessük le.
  2. A pácoláshoz a zölségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra.
  3. A vörösbort az ecettel, a vízzel, a zödségekkel és a fűszerekkel forraljuk fel.
  4. A húst tegyük egy edénybe, és öntsük rá a még forró páclevet. A hús mindenféleképp legyen belepve a páclével, ha kell, pótolhatjuk még vörösborral. Fedjük le, és tegyük hűtőbe 5 napra. Minden nap fordítsuk meg a húst a páclében.
  5. A húst vegyük ki a pácléből, és töröljük szárazra.
  6. Egy edényben forrósitsuk a vajat, és a húst minden oldaláról süssük jól át kb. 2 percig. (Ezt a vajat őrizzük meg - a 10. lépésnél szükség lesz rá).
  7. Egy tűzálló edénybe tegyük a húst, és a páclében lévő zölséggel takarjuk be, majd öntsük fel páclével. Takarjuk be, és süssük kb. 2,5 órát. Ha kell, önthetünk rá még páclevet.
  8. Ha megsült a hús, vegyük ki a sült pácléből, és szeleteljük fel kb. 2 cm szeletekre.
  9. A sült páclevet botmixerrel törjük simára (ne felejtsük el kiszedni a babérlevelet, szegfűszeget, borokabogyókat).
  10. A vajra, amiben a húst átsütöttük minden oldaláról, tegyünk 2 kanál mézet, és forrósítsuk fel, majd tegyünk bele  2 ek lisztet. Pirítsuk egy kis ideig, majd az áttört sült páclét öntsük rá, és keverjük simára, hagyjuk besűrűsödni. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
  11. A húst rakjuk ebbe a szószba.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 379
elküldve: 3
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Morenka

Mióta szakács: 2011.03.29.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros lében pácolt marhasült, mézes marhasült fűszeres vörösboros lében pácolva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

830
marha hátszín 1 kg
vaj 2 ek
méz 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 2 nagy db
zeller 1 kis db
vörösbor 0.5 l
vörösborecet 1.5 dl
babérlevél 2 db
szegfűszeg 2 db
borókabogyó 10 db
fekete bors 10 szem
mustármag 1 ek
1 teáskanál
víz 0.5 l