Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú tojás ahogy Anett készíti

Savanyú tojás ahogy Anett készíti
Savanyú tojás ahogy Anett készíti
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence a savanyú tojás. Ajánlom mindenkinek. A tojások lényegében blansírozva vannak egy rántás alapban. Tálalhatjuk krumplival, zsemlegombóccal, vagy bármivel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rántást készítünk. Olajon megpirítjuk a lisztet, félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. Ezután felengedjük két dl hideg vízzel, ízesítjük babérlevéllel, sóval, ételízesítővel. Közepes sűrűségű rántás alapot kapunk. Ha nagyon sűrűnek ítéljük meg, engedhetünk hozzá vizet.
  3. 5 percig hagyjuk főni, és egyesével beleütjük a tojásokat. Ezután már ne nagyon keverjük meg, hogy egyben maradjanak a tojások. Ne nagy láng mellett üssük bele a tojást, nehogy odakapjon az alja.
  4. Addig főzzük, amíg megfő benne a tojás. Kb. 5 perc.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 348
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

blansírozott tojás rántás alapban, rántásban blansírozott tojás, tojáspörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
tojás 5 db
babérlevél 2 db
ecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 4 csapott ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
víz 2 dl