Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúkáposzta leves

Savanyúkáposzta leves
Savanyúkáposzta leves
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni téli leves! Nálunk ilyenkor a másodikkal nem kell bajlódni, bőven jóllakunk a levessel is.

hozzávalók / 10 adag

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

ajánlat

Friss, ropogós kenyérrel verhetetlen étek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát kimossuk, és egy nagy fazékban puhára főzzük 3 liter vízben.
  2. Aki szereti a csípős ízt, az tehet bele szárított, egész erős paprikát is. A füstös ízről pedig a füstölt sertés porc gondoskodik. Vágjuk szeletekre és adjuk a levesünkhöz.
  3. Rántást készítünk a hozzávalókból, majd elkeverjük a leves levével, és a csomómentes rántást hozzákeverjük a leveshez, felforraljuk.
  4. Amíg felforr a leves, elkészítjük a gombócokat (a hozzávalókat összekeverjük, és kisebb gombócokat készítünk a masszából).
  5. A gombócokat beletesszük és megfőzzük benne! Ha kell, akkor sóval ízesítjük még!

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 70 106
elküldve: 10
receptkönyvben: 435
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gombócos-savanyúkáposztás leves, savanyúkáposzta leves húsgombóccal, káposztaleves húsos gombóccal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2016-02-22 11:43

Kedves Kataa! Nagyon ízlett mindenkinek. Jön a kedvencekbe!

mermaid25
mermaid25 Sun, 2014-11-02 18:28

Hát ez valami csodás leves :) A recept így tökéletes, ahogy van! A húsgombóctól nagyon féltem, hogy nehogy szétessen, mert soha nem csináltam még korábban. De nagyon szuper lett!!! :) Pedig a szalonna kimaradt belőle, mert éppen nem volt itthon, de így is nagyon finom! Köszönöm a receptet!

makutyi
makutyi Fri, 2013-04-12 10:24

Szia mi ugyanezt gerslivel készítjük. Mi nagyon szeretjük.

bk
Kataa / bk Fri, 2013-04-12 10:38

Azzal is biztosan nagyon finom, párom szülei készítik azzal a töltött káposztát! Ez is az, csak még sem! :)

einzweidrei
einzweidrei Tue, 2013-03-05 17:50

Jó kis recept:) elnéztem, mert nem görgettem lejjebb, és így magamban, a kezdőháziasszonyok nézegethetnek, nincs minden felsorolva, dededede én nem voltam elég figyelmes:) Már rotyog egyébként! Köszönet a receptért!

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Wed, 2012-12-05 20:07

Imádom a káposztát, anyukám Karácsonyra mindig készít székelykáposztát, én nemrég elkészítettem a Te recepted, és ez is isteni lett, úgyhogy már tudok magamnak is finom káposztás ételt készíteni :) köszi! :)

trombitas
trombitas Mon, 2012-03-05 16:15

Istenien hangzik ! 2. napja szemezek vele,holnap megfőzöm ebédre.

bk
Kataa / bk Mon, 2012-03-05 16:22

Főzésre fel, majd kérek beszámolót, hogy ízlett!

trombitas
trombitas Tue, 2012-03-06 15:22

Nagyon finom lett ! Alig vártam az elkészültét, aztán az első kanál levest, de nem csalódtam,érdemes volt megfőzni ! Mi sem nagyon vágytunk második fogásra utána,ez amolyan TV nézős leves - megeszed és csak TV-t nézni tudsz utána.

209
vöröshagyma 1 közepes fej
rizs 10 dkg
darált sertéshús 400 g
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
savanyú káposzta 1 kg
hegyes erős paprika 1 db
füstölt szalonna 5 dkg
0 ízlés szerint
víz 3 l
sertészsír 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 teáskanál