Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúkáposzta-leves márti1218 konyhájából

Savanyúkáposzta-leves márti1218 konyhájából
Savanyúkáposzta-leves márti1218 konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Kellemes, savanykás, de laktató leves, elég másodiknak egy tésztaféle. Készíthető gombóc nélkül is virslivel, kolbásszal, de így az igazi.

hozzávalók / 5 adag

leves

gombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a húsgombócot, összegyúrjuk a húst, sót, borsot, tojást és a zsemlemorzsát, addig pihentetjük, amíg felkészítjük a levest.
  2. Az olajjal, liszttel, fokhagymával és pirospaprikával rántást készítünk, felöntjük 15 dl vízzel (ha van uborkalé, az is jót tesz neki), belerakjuk a káposztát, amit kicsit megvágunk, hogy könnyebb legyen fogyasztani, és forrás után 20 percet főzzük, közben ízesítjük.
  3. A húsmasszából apró gombócokat formázunk, és a félkész levesbe rakjuk, majd együtt főzzük még húsz percet, belekeverjük a tejfölt, kaprot, és elzárjuk alatta a tüzet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

gombócleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

185
savanyú káposzta 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 tk
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0.5 teáskanál
víz 15 dl
darált sertéshús 25 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0.5 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek