Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúkáposztás vöröslencseleves

Savanyúkáposztás vöröslencseleves
Savanyúkáposztás vöröslencseleves
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Energiadús, melengető téli leves, ami nagyon könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát öblítsük le.
  2. Egy nagyobb fazékban tegyük fel főni a lencsét az apróra vágott krumplival és a babérlevéllel, annyi vízben, ami kb. 2 ujjnyira ellepi. Főzés közben folyamatosan szedjük le a keletkező habot.
  3. Ha a lencse félig megfőtt, tegyük bele a káposztát, és pótoljuk a vizet, hogy ismét kb. 2 ujjnyira ellepje. Sózzuk meg.
  4. Egy kisebb edényben, kevés olajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát egy kevés sóval, és ha már üveges, reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk meg a római köménnyel, és pirítsuk pár pillanatig. Adjuk hozzá a paprikakrémet és a paradicsompürét. Merjünk rá egy merőkanányi levest, majd öntsük bele a levesbe.
  5. Lassú tűzön főzzük még 30 percig.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás leves, káposztás lencseleves, vöröslencseleves savanyú káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

603
vöröslencse 20 dkg
savanyú káposzta 15 dkg
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paprikakrém 2 teáskanál
burgonya 1 közepes db
sűrített paradicsom 1 ek
római kömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 6 dl
napraforgó olaj 0.5 dl