Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúság cukkiniből

Savanyúság cukkiniből
Savanyúság cukkiniből
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Velence környéki olasz barátaimtól származik a recept. "Bevethetjük" előételként pl. tonhal konzervvel, mozzarella sajttal, grissinivel és főételekhez, savanyúságként is "funkcionál".:) Nagyon egyszerű, elronthatatlan. Többször elkészítettem már. Mindenkinek nagyon ízlett, aki kóstolta.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A hozzávalók 1 kg cukkinihez vannak megadva. Ha többet készítünk, értelemszerűen arányosan növeljük a mennyiségeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára.
  2. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymakarikákat beletéve- 5 percig főzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a karikára szelt cukkinit, és együtt (nem nagy lángon) 4 percig főzzük.
  4. A végén beleteszünk egy marék morzsolt oregánót, óvatosan megkeverjük, majd forrón üvegekbe töltjük.
  5. Lezárjuk, és fejre állítva hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 099
elküldve: 7
receptkönyvben: 212
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikini

Mióta szakács: 2013.09.09.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú cukkini, oregánós-hagymás cukkini, savanyított cukkini

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anitakis
anitakis Mon, 2019-06-24 21:20

Eszméletlen finom! Nem nagyon bíztam a receptben olvasás után, de annyi cukkinim van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, úgyhogy nem volt veszteni valóm. Még soha nem használtam borecetet és mikor felbontottam, kissé megrökönyödtem az "illatától". Na akkor gondoltam úgy, hogy ez tuti nem fog ízleni senkinek. De tévedtem! Isteni finom! Köszi a receptet!

rokamoka
rokamoka Wed, 2016-08-03 18:47

Szeretnèm megkèrdezni,meddig àll el?Mèg ma nekiàllok szerinem.... :P :) Frissitès:Kiprobàltam,2 kg cukkinivel(ennyi jott a kertbol)Koszonom a receptet! :)

marisa
marisa Mon, 2015-07-13 13:29

Kedves Vikini! Ez egy különleges recept és emellett nagyon finom. Elkészítettem, és bár először egy kicsit idegenkedtem a sok olajtól, a végeredmény kitűnő lett. A családom azt mondta, hogy a levébe mártogatni lehetne a pirítóst. Én majd télen, amikor az első üveget felbontom, sajtot fogok bele tenni, ahogy ajánlottad, mozzarellát. Ezek az olaszok tényleg tudnak valamit. Ja! Még annyit, hogy én szárított oregánot használtam, mert az volt otthon. Kb. másfél kg cukkinihez egy egész csomaggal tettem.

himerbea
Beáta / himerbea Thu, 2015-07-09 15:09

Tetszik a recept. Csak annyi kérdésem lenne, hogy az oregánó lehet szárított is. Az egy marék arra értendő?

kolimarviki
Vikini / kolimarviki Tue, 2013-09-17 09:59

Szia Moncska! A cukkinit a készítés során nem főzzük szét, valamennyit nyilván a pár perces főzés során is puhul, illetve majd tovább érlelődik a savanyú lében. Az ízét nem tudom mihez hasonlítani, mert annyira egyedülálló szerintem. Különleges zamatot ad neki az oregánó.

Lillena
Lillena Sat, 2013-09-14 18:32

Szia, hány üveg lesz ebből a mennyiségből? Köszönöm a receptet, jövőre rengeteget fogok ilyet is csinálni (nem csak befőttet, lekvárt).

moncska
moncska Sat, 2013-09-14 15:56

Szia, nsgyon tetszik a recept, leirnad mihez hasonlit az ize? Megpuhul a cukkini? Inkabb savanyu vagy edeskes? Koszonom

1657
cukkini 1 kg
vöröshagyma 3 nagy db
napraforgó olaj 6 dl
fehérborecet 4 dl
1 ek
cukor 1 ek
oregánó 1 csokor