Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Schelek tésztasalátája

Schelek tésztasalátája
Schelek tésztasalátája
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először is imádom az uborkát, és szinte bármivel meg tudom enni. Másodszor, kedves uram szerint nem étel, amiben nincs hús. Így egy lustább napomon egy ilyen tésztasalátát dobtam össze, kétszeres mennyiségben (azelőtt virsli nélkül csináltam vagy parizerrel), és annyira ízlett neki, hogy azonmód megette a felét.:) Azóta is nagy kedvenc, sűrűn kéri, hogy ez legyen az ebéd meg a vacsora, meg a másnapi reggeli meg ebéd meg vacsora...:)

Tipp: főtt vagy töltött tojással érdemes fogyasztani.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy-egy lábosban feltesszük főni a tésztát (sós víz) és a virslit.
  2. Amíg főnek, egy nagyobb fajta tálban kikeverjük a majonézes mártást a tejföl, a majonéz, a mustár és a cukor segítségével. Igazából ez ízlés dolga, hogy melyikből mennyit használunk. A mustárból kell igazán kevés a többihez képest.
  3. Az uborkát és a virslit is apró szeletekre-kockákra vágjuk, és belekeverjük a mártásba.
  4. Végül a leszűrt tésztát is belekeverjük.
  5. Tálalhatjuk rögtön, amíg még meleg a tészta, de ha hagyjuk állni, még jobban összeérnek az ízek (igaz, akkor már kihűlve kell enni).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 411
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Schelek

Mióta szakács: 2013.09.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztasaláta, uborkás tészta-étel, majonézes tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

915
fusilli tészta 500 g
virsli 250 g
csemegeuborka 5 közepes db
tejföl 4 dl
majonéz 4 ek
mustár 0.5 teáskanál
cukor 4 teáskanál
0 ízlés szerint