Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Schiacciata

Schiacciata
Schiacciata
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű toszkán kenyérlepény, mégis csodás az ízvilága. Kitűnő borkorcsolya, de gyerekek is nagy örömmel majszolgatják. Nagyon finom hozzá mindenféle sajt, sonka és zöldsaláta. Koktélparadicsom helyett kirakhatjuk szőlővel is a tetejét, de sütöttem már csak rozmaringos változatban is. (2-3 rozmaringlevelet nyomkodtam a mélyedésekbe.) Minden változata tökéletes, próbálkozzunk bátran vele!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Megjegyzés:

Az eredeti recept szerint (Stahl magazin Mediterrán kalandok) a megdagasztott tésztát (folpackal letakarva) egy éjszakára hűtőbe kell tenni, hogy lassan keljen meg. Másnap újra át kell gyúrni, és meleg helyen újrakeleszteni. Mivel idő szűkében nem volt erre lehetőségem, én eddig mindig kétszer kelesztettem meleg helyen, és így is nagyon finom lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vizet megcukrozzuk, beleszórjuk az élesztőt, és megvárjuk, hogy felhabosodjon.
  2. Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, a borsot és a rozmaringot.
  3. A felhabosodott élesztős vízből, az olajból és a lisztből dagasztókaros robotgéppel 10 perc alatt tésztát dagasztunk.
  4. A tésztát átforgatjuk egy vékonyan kiolajozott tálban, tetejére folpack-ot nyomkodunk, és kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és enyhén lisztes deszkán 30x40 cm-esre nyújtjuk.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, vékonyan kiolajozzuk, belefektetjük a tésztát, konyharuhával letakarjuk, és újabb kb. 45 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  8. A tésztába mélyedéseket nyomkodunk az ujjunkkal, majd belerakosgatjuk a koktélparadicsomokat.
  9. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, és betesszük a forró sütőbe 25-30 percre.
  10. Rácsra tesszük hűlni, tetszőleges szeletekre vágjuk, és langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 953
elküldve: 5
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

koktélparadicsomos olasz kenyérlepény, kenyérlángos, toszkán kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angelmouse
angelmouse Wed, 2012-10-24 12:28

Ez valami fenséges! Először nem volt koktélparadicsomom, szóval gombát tettem a tetejére, ami nagyon jól házasodott a rozmaringgal. Azóta megcsináltam pizzafűszerrel és fekete olívabogyóval is.
Csodás!!! Köszi a receptet, ezentúl biztos gyakran lesz nálunk.

mignon
Mignon / mignon Wed, 2012-10-24 12:46

Nagyon örülök a recept sikerének! :)
A variációk száma szinte végtelen, és úgy tűnik elronthatatlan! :)
További szép napot, üdv:
Mignon

403
instant élesztő 1 tasak
víz 3.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 50 dkg
2 tk
bors 0.25 teáskanál
olívaolaj 4 ek
rozmaring 1 ek
olívaolaj 3 ek
2 tk
koktélparadicsom 20 db