Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Schiacciata Glaser konyhájából

Schiacciata Glaser konyhájából
Schiacciata Glaser konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz pizzalepényeknek ezt a toszkániai változatát különböző vastagságúra nyújthatjuk, hogy ropogós vagy puha jelleget kölcsönözzünk neki.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet és a sot, majd csináljunk egy mélyedést a közebe.

  2. Keverjük krémesre az élesztőt a víz felével. Öntsük a liszt közepébe a maradék vízzel és olajjal együtt, és dagasszuk lágy tésztává. Borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk 10 percig, amíg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.

  3. Tegyük enyhén kiolajozott tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát, illetve amíg duplájára nem nő.

  4. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és könnyedén gyúrjuk át. Nyújtsuk ki 30x20 cm-es téglalapra, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét kevés olívaolajjal, és fedjük le beolajozott frissentartó fóliával.

  5. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20 percig, majd megkenjük a maradék olajjal, szurkáljuk meg az egész felületet egy villával, és szórjuk meg a rozmaringgal és a sóval. Meleg helyen hagyjuk kelni még 15 percig.

  6. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, illetve amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni. Melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 968
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

toszkán lepénykenyér, kenyér toszkán módra, rozmaringos kenyérlepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
finomliszt 350 g
1 tk
friss élesztő 15 g
víz 250 ml
olívaolaj 4 ek
olívaolaj 2 ek
rozmaring 2 ek
0 ízlés szerint