Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Scone (skót pogácsa) almás-körtés dzsemmel

Scone (skót pogácsa) almás-körtés dzsemmel
Scone (skót pogácsa) almás-körtés dzsemmel
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A scone egy skót édes pogácsa, ami nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Királyságban. Általában gyümölcs dzsemmel, lekvárral és egyfajta tejszínes vajkrémmel megkenve fogyasztják. www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 6 adag

Almás-körtés gyors dzsem

Scone

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát és a körtét meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk, majd a citrom levével, a cukorral és a fahéj rúddal egy edényben feltesszük főni.
  2. Közepes lángon főzzük 30-40 percig. Közben, amennyiben szükségesnek érezzük, tehát a gyümölcs nem enged elég levet, adjunk hozzá 1-2 kanál vizet. Addig főzzük, amíg homogén állagúvá nem válik.

  3. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a lisztet és a sütőport egy tálba, adjuk hozzá a hideg vajat és a tenyerünk segítségével dolgozzuk össze úgy, hogy egy "morzsás" alapot kapjunk. Vigyázzunk, hogy a vaj ne melegedjen fel túlságosan.

  4. Adjuk hozzá a cukrot. Keverjük el a tojást és a tejet, tegyünk félre belőle két evőkanálnyit, majd fokozatosan dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Addig keverjük, amíg egy lágy, kissé ragadós tésztát kapunk. Vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl, mert különben a pogácsák laposak maradnak.

  5. A scone tésztát egy lisztezett szilikon gyúrólapra vagy gyúródeszkára tesszük, és egy sodrófa vagy akár a kezünk segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztát egy 5cm széles pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk, majd a kis pogácsákat egy kissé lisztezett sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük a félretett tojás-tej keverékkel, majd betesszük az előmelegített sütőbe.

  6. 200 fokon sütjük 10-15 percig, amíg szépen megdagadnak és aranybarnák lesznek a pogácsák. Miután kivettük, hagyjuk kihülni, majd az alma-körte dzsemmel megtöltve tálaljuk.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 302
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: skót
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
alma 4 közepes db
körte 4 közepes db
citrom 1 db
fahéjrúd 1 db
cukor 8 ek
finomliszt 450 g
sütőpor 2 teáskanál
vaj 75 g
cukor 50 g
tojás 2 db
tej 225 ml