Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Seadas, egy szardíniai finomság

Seadas, egy szardíniai finomság
Seadas, egy szardíniai finomság
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szardínia méltán büszke lehet, egész Olaszországban imádják ezt a raviolihoz hasonló, sajttal töltött, olajban kisütött, mézzel bőkezűen meglocsolt klasszikus szárd édességet. Mindenkinek ajánljuk a kipróbálást, a hozzávalók java része itthon is beszerezhető. 

hozzávalók / 7 adag

Tészta

Töltelék

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval és a vízzel elkezdjük összegyúrni, amikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a felkockázott vajat. Addig gyúrjuk, amíg szép sima tésztát nem kapunk.
  2. Lisztezett felületen gyors mozdulatokkal még átgyúrjuk, majd egy kis gombócot formázunk belőle, és 60 percre konyharuhával letakarva félretesszük pihenni.
  3. Közben elkészítjük a sajtot. Egy serpenyőben elkezdjük megolvasztani a leszerelt pecorino sajtot. Amikor teljesen felolvadt, hozzáreszeljük a citrom héját. Alaposan összeforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, majd hagyjuk, hogy megszilárduljon, végül 14 darab kb. 6-8 cm nagyságú kört szaggatunk ki belőle.
  4. A pihentetett tésztát lisztezett felületen újra átgyúrjuk. Kb. 3 mm vastagságúra sodorjuk, majd 28 db 10 cm-es kört vágunk ki belőle.
  5. Az alsó tészta közepére tesszük a sajtot, majd kicsit benedvesítjük körülötte. Lefedjük egy másik tésztával, majd egy villával összenyomjuk a két tésztát.
  6. Elkezdjük melegíteni az olajat, ha már forró, beletesszük a tésztát, és mindegyik felét aranybarnára sütjük.
  7. A seadast langyos mézzel meglocsolva, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
41 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-sajtos desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
finomliszt 200 g
rétesliszt 100 g
víz 150 ml
vaj 50 g
1 csipet
pecorino sajt 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
méz 4 teáskanál