Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Selymes majonézes pörkölt

Selymes majonézes pörkölt
Selymes majonézes pörkölt
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet sertéshúson kívül csirkemellel is készíteni.:) 2x készítettem el eddig, de a Párom aznap délután mindig eltüntette az egész adagot:P Finom étel, szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölt elkészítése:

  1. A disznóhúst vagy csirkemellet felkockázzuk, beleforgatjuk a majonézbe. Hagyjuk állni, ha időnk engedi 1-2 órát a hűtőben, de nem kötelező.
  2. A hagymát tisztítsuk meg, aprózzuk fel, majd fedő alatt pároljuk meg üvegesre. (Minél apróbb, annál finomabb lesz a pörkölt.) Ezután adjuk hozzá a pirospaprikát, borsot, sót, és a majonézbe beforgatott húst. Kavarjuk át, nagy lángon hagyjuk kifehéredni a húst. (Pirospaprikával csínján, mert nem kell, hogy domináljon az ételben.)
  3. Öntsünk hozzá a vizet, és takarék lángon, fedő alatt pároljuk meg a húst. Ha szükséges, időközben pótoljuk a vizet. (Disznóhúsból 1.5 óra alatt, csirkemellből 30 perc alatt varázsolunk pörköltet.)
  4. Mikor a hús kezd puhulni, egy tálban kikeverjük a lisztet, a tejföllel, majd tejjel felengedjük.
  5. Ha megpuhult a hús, de szaft van a pörkölt alatt, ne pirítsuk le, öntsük fel a tejfölös-lisztes-tejes habarással. Főzzük össze 1-2 perc alatt, és kész. Ha sűrű a szaft, pici vízzel hígíthatjuk.

Rizs elkészítése:

  1. A rizst megmossuk 2-3 lében alaposan.
  2. Egy mély teflon serpenyőbe olajat öntünk, majd a megmosott rizst pirítás nélkül elkeverjük az olajban. (Minden egyes rizsszem legyen olajos.) Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
  3. Nagy lángon melegedni tesszük a fűszeres rizst, majd pirítás nélkül felöntjük a dupla csésze vízzel. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint petrezselymet apríthatunk bele.
  4. Ha felforrt a rizs 1x átkavarjuk, majd levesszük kis lángra, és tíz percig pároljuk fedő alatt. Nem kavargatjuk!! 10 perc múlva elzárjuk alatta a gázt, és fedő alatt hagyjuk állapodni, kavarás nélkül 10-15 percet. Tálalás előtt kavarjuk csak át.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimóza-Mimike

Mióta szakács: 2014.11.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu, majonézes sertésragu, tejfölös-majonézes sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1255
sertéshús 80 dkg
majonéz 2 ek
fehér hagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1 dl
finomliszt 1.5 csapott ek
tejföl 2 ek
tej 1.5 dl
rizs 2.5 bögre
víz 5 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl