Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré

Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré
Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Serpenyőben sült csontos karaj és a tökéletes burgonyapüré! Ha te sem szeretnéd a konyhában tölteni a karácsonyt, de mégis ünnepi fogást tálalnál, akkor ez a te recepted!

hozzávalók / 4 adag

A karajhoz

A krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A karajhoz

  1. A hideg vizet egy nagy tálba tesszük. A forró vízhez hozzáadjuk a sót, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik, majd hozzáöntjük a hideg vízhez.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, majd a kés lapjával megroppantjuk, és a vízbe dobjuk. Belerakjuk a borsot és a babérlevelet is.
  3. A hússzeleteket beletesszük a marinádba, és legalább fél órát hagyjuk benne állni. Ezután kiemeljük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
  4. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a hússzeleteket, és néhány perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk, rádobjuk a zsályaleveleket a vajra, és a másik oldalát is megpirítjuk. Közben a vajjal locsolgatjuk. Ez oldalanként kb. 4-5 perc sütést jelent.

A krumplipüréhez

  1. A burgonyát edénybe tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész, megtisztított fokhagymát, és közepes lángon puhára főzzük.
  2. Ha krumpli elkészült, akkor leszűrjük, kivesszük belőle a babérlevelet, erre már nem lesz szükség. Meghámozzuk, felkockázzuk, és krumplinyomóval összetörjük.
  3. A vajat a tejszínnel együtt melegíteni kezdjük, de éppen csak addig, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne. (Itt a mennyiségekkel lehet játszani, attól függően, ki mennyire hígan szereti.)
  4. A langyos, tejszínes-vajas keveréket a püréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 18 925
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hús krumplipürével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

724
csontos sertéskaraj 50 dkg
3 ek
víz 50 ml
víz 700 ml
fokhagyma 3 gerezd
fekete bors 1.5 teáskanál
babérlevél 3 db
vaj 60 g
zsálya 1 csokor
burgonya 80 dkg
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 2 db
habtejszín 2 dl
vaj 100 g