Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős gnocchi

Serpenyős gnocchi
Serpenyős gnocchi
30 perc / előkészület: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gnocchit, sokszor csinálom is. Különböző szószokkal, sütve, vagy akár "csak" magában is. Receptjeim között több elkészítési mód is megtalálható! Itt pedig lépésről lépésre (is)!
Bármilyen szósszal, körítéssel tálalhatjuk, de a rómaiak legszívesebben egyszerűen csak vajjal vagy sugoval és parmezánnal fogyasztják.
Sugonak nevezik az olaszok azt, amit mi mártásnak, szósznak vagy ragunak neveznénk.
Ez lehet egészen egyszerű paradicsommártás, lehet húsos, lehet halas, gombás, sajtos, és még ki tudja hányféle...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, megfőzzük.
  2. A főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a meglangyosított tejjel, liszttel, tojással és sóval.
  3. A tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra sodorjuk, hengeres rudakká, melyeket 1-1 cm hosszú darabkákra vágunk. 
  4. A sodratokat avagy nudlikat magunktól "ellökve" tenyérrel megsodorjuk.
  5. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd belepakoljuk a gnocchikat. 
  6. Mindkét oldalukat pár perc alatt aranybarnára sütjük, és már tálaljuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 123
elküldve: 1
receptkönyvben: 178
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

krumplinudli, gnocchi, krumplis tésztanudlik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szityike
Szityike / Szityike Thu, 2015-05-14 20:41

Sziasztok!

Én most készítettem el, bár tegyük hozzá maradék krumplipüréből alakult ki a massza, és tényleg a nudlira emlékeztet kicsit, csak sós változatban és sütve! :D
Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Mindig így fogom megmenteni a megmaradt (és már kicsit megunt) krumplipürét! Sőt, szerintem még úgy is készíteni fogom, ha nem lesz épp maradék püré!
:D Tényleg nem kell kifőzni- igazából alapból főtt krumplit tartalmaz, a tojás miatt viszont érdemes alacsonyabb lángon, kicsit tovább- pirulásig sütni!
Ajánlom mindenkinek, nagyon szuper, gyors, laktató és fincsi étel!
Mi fokhagymás tejfölbe mártogattuk- Isteni volt!!
Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-19 12:25

szia! Jól látom, hoyg ezt nem kell kifőzni? Mi ebből a tésztából gombócot formázunk, kifőzzk, és olajozott tepsiben sütőben sütjük priosra, nem lehet belőle eleget készíteni, all time favorit. Tejfelbe mártogatjuk, sajtot szórunk rá, krumplisgombóc néven fut. A tiédet is ki fogom próbálni, nagyon tetszik, hogy a főzés fázisa kimarad....

257
burgonya 40 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
tej 0.5 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
vaj 2 ek