Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal

Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal
Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és nagyon egyszerűen elkészíthető, ünnepi ételnek beillő ebéd vagy vacsora. A fűszerezése puritán, így tökéletesen előjönnek a saját ízek, aromák. 

hozzávalók / 2 adag

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

ajánlat

A köretet bővíthetjük sült krumplival vagy pl. burgonyaknödlivel (frissen készült sztrapacskatészta kiválóan alkalmas, csak kicsit  legyen keményebb a tésztája), mint ez esetben én tettem. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Kacsamellfilé serpenyőben

  1. A húst leöblítjük, és konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk. Esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és éles késsel a bőrt átlósan beirdaljuk. Vigyázva, hogy a húst ne vágjuk meg.
  2. Felhevítünk egy jó teflonserpenyőt zsiradék hozzáadása nélkül, és amikor már forró, beletesszük a húst, bőrével lefele. A hús vastagságától függően 4-5 percig pirítjuk, közben a fent lévő felet sózzuk-borsozzuk. A bőr alól kisülő zsír szolgál a másik oldal pirításához. Amikor már aranysárga a bőrös oldal, megfordítjuk a filét, és ezt is ugyanannyi ideig sütjük, közben a bőrös felét megsózzuk és borsozzuk. Akkor jó, ha a filé közepén vékony, rózsaszínű csík látható, és nyomásra ruganyos, nem folyik véres lé belőle.
  3. Közben a sütőt 140 fokra előmelegítettük. A fóliába burkolt filéket itt még ca. 20 percen keresztül tovább sütjük, majd innen kivéve, a fóliában pihentetjük pár percig.
  4. Vékonyan felszeleteljük, és előmelegített tányérokon tálaljuk a körettel.

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

  1. Ételízesítős, forró vízben roppanósra főzzük a babot (5-6 perc). Leszűrjük.
  2. Teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a prézlit. Ekkor hozzáadjuk a parmezánt, röviden együtt pirítjuk.
  3. Legvégül a babot (rázogatva a serpenyőt) összevegyítjük a morzsakeverékkel, sózzuk-borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 140°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 518
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült zöldbabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1116
kacsamell 2 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 2 ek
zöldbab 0.5 kg
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 5 ek
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál