Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős lazac brokkolis körettel

Serpenyős lazac brokkolis körettel
Serpenyős lazac brokkolis körettel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A tradicionális karácsonyesti bajai halászlé előtt, egy kis meditrran "bemelegítés" az utolsó Adventi Vasárnapon...

hozzávalók / 2 adag

Lazac

Brokkoli és vignarett

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát pépesítjük, bedörzsöljük a halszeletekbe, sózzuk, majd megszórjuk a durvára darált színes borssal. Állni hagyjuk.
  2. A brokkoliról levágjuk a vastag szárat, megmossuk, majd pároló edényben roppanósra puhítjuk. A tojást megfőzzük, majd lehűtjük, és kockázzuk.
  3. A vignarett-et a következő sorrendben kikeverjük: pépesített fokhagyma, só, bors, olívaolaj, balzsamecet, cukor, csipet kakukkfű.
  4. Kevés olívaolajat felforrósítunk, a halat bőrével lefele hirtelen megpirítjuk, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és fedő alatt pároljuk. Röviden megfordítjuk, és fedő nélkül pirítjuk a bőr nélküli oldalt.
  5. Előmelegített tányérokon elrendezzük a brokkolit, rászórjuk a tojáskockákat, ráöntjük a vignarettet, és mellé tálaljuk a sült halszeleteket.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 34 219
elküldve: 10
receptkönyvben: 195
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac zöldségkörettel, lazac zöldségekkel, lazac brokkolival

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
lazac 30 dkg
négyszínű bors 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
brokkoli 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
fehér balzsamecet 3 ek
barna cukor 0.5 ek
kakukkfű 1 csipet
főtt tojás 1 db