Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős pangasius egyszerűen

Serpenyős pangasius egyszerűen
Serpenyős pangasius egyszerűen
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy egészségtelennek mondják a pangasiust, de ez szinte az egyetlen halféle, amit valóban szeretek (se szálka, se iszapíz), ráadásul nagyon változatosan lehet elkészíteni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kínai kelből készítettem salátát hozzá póréhagymával és almával. Fehérborral fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pangasiusfilét ételízesítővel beszórjuk, és kiolvasztjuk, majd kinyomjuk belőle a vizet a két tenyerünk között.
  2. Nagy mértékben beszórjuk citromborssal és frissen őrölt tarka borssal. Ne lepje el teljesen a fűszerkéreg (de majdnem), de ne is sajnáljuk róla, ettől lesz pikáns íze.
  3. Óvatosan lisztbe forgatjuk (a fűszerek ne peregjenek le), a felesleget lerázzuk.
  4. Kevés forró olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 141
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

aantee

Mióta szakács: 2012.05.13.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres pangasius, citromborsos halfilé, serpenyőben sült pangasius

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Mon, 2012-11-26 09:17

Elsőre is megértettem, h te nem szereted. Én viszont igen, bizonyára mások is, tartsuk ezt tiszteletben.

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 18:52

Hát, egyetlen hal, amit soha nem készítek el. Van ennél jobb is. Ez csak egyfajta valami... Amúgy a recept nem rossz.

aantee
aantee / aantee Sun, 2012-11-25 21:35

Ízlések és pofonok... :-)
Próbáld ki más hallal és meséld el, milyen, hátha kedvet kapunk hozzá.

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 21:37

Van egy körtés süllőm fenn. De tényleg, ilyen fagyasztott borzalmat nem szabad venni.

Moncsycsy
Moncsycsy Mon, 2012-11-26 09:22

Nekem is a pangasius az egyetlen, amit megeszek. Én abban sem hiszek, h egészségtelen.
Nem szeretem a halízt, se az iszapízt, se a szálkát. Ha valamelyik halnál ez érvényesül, akkor meg se eszem. A pangasiusnál ez nincs.
A cápaharcsa pedig jópofa hal, nekem is volt itthon az akváriumban, több is.

530
pangasius 40 dkg
finomliszt 10 dkg
citrombors 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl