Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős pásztortarhonya

Serpenyős pásztortarhonya
Serpenyős pásztortarhonya
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pásztortarhonya lehetne akár a magyar paella is, ha az elkészítési módját vesszük alapon! No, de kár lenne itt hasonlítgatni bármihez is, ezt a nagyon régi pásztor receptet, egyszerűen csak készítsük el, akár szabadtűz felett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt pedig karikára vágjuk, és először a szalonnából kisütjük a zsírját, majd erre jöhet a kolbász, amit ugyancsak ropogósra sütünk.
  2. Közben a hagymát is felkockázzuk, a paradicsommal és paprikával egyetemben.
  3. Először a tarhonyát adjuk a kisütött szalonna-kolbászzsírhoz, amit egy kicsit megpirítunk.
  4. Majd jöhet a felkockázott hagyma is, amit üvegesre párolunk. Utána pedig következik a paradicsom és a paprika is.
  5. Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepjen mindent. Majd a fűszerpaprikával megfűszerezzük, és sózzuk.
  6. Lassú tűzön, addig hagyjuk rotyogni, amíg a tarhonya az összes vizet fel nem szívja. Ez körülbelül 20-30 perc.
  7. Ha kész, akkor jól összekeverjük az egészet, és friss petrezselyemmel megszórjuk. Fogyaszthatjuk is azonnal!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 43 564
elküldve: 12
receptkönyvben: 361
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabadtűz

Mióta szakács: 2017.04.19.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos tarhonya

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

483
tarhonya 20 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
kolbász 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
víz 4 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint