Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal

Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal
Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a csirke bőrét nem húztam le, ezért egy kicsit barnára sült, de ettől eltekintve nagyon finom volt.

hozzávalók / 2 adag

A csirke pácolásához

A serpenyős rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat teljesen kicsontozzuk és mindegyiket 3-3 részre vágjuk.
  2. A pácléhez az apróra vágott chillipaprikát és fokhagymát összekeverjük az ecettel, szójaszószal, mézzel, ketchuppal és olajjal. A csirkecombdarabokat bekenjük a páclével.
  3. A rizst megfőzzük.
  4. A brokkolit rózsáira osztjuk, a paprikát csíkokra, a zöldhagymát pedig karikákra vágjuk.
  5. A húst egy tűzálló tálba tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a maradék páclével kenegetjük.
  6. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a zöldségeket állandóan kavarva 5 percig sütjük. A kockára vágott ananászt és a földimogyorót hozzáadjuk. A kész rizst belekeverjük, felöntjük a levessel és szójszósszal ízesítjük. Összemelegítjük.
  7. A sült csirkét a rizzsel tálaljuk. Apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük.


  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 068
elküldve: 6
receptkönyvben: 534
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csípős sült csirkecombok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-10 13:52

glaser!Köszi szépen a választ, szerencsére időben jött a válasz, még meg tudom venni.S mehet a főzés!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-09 20:39

Melyik szójaszószt használod hozzá?Világos vagy sötét?Vagy mindegy?Méz is mindegy, hogy akác, vagy virág?Köszi a választ!!!Most szeretném a hétvégére pótolni a spájzom készletét, és nem mindegy, miket veszek bele.Ezt a receptet, meg megszeretném csinálni.Köszi!Éva-Anyóca

glaser
Glaser / glaser Tue, 2010-08-10 09:06

En a sötet szojaszoszt hasznalom hozza. Mez pedig mindegy melyik. Üdv:Maria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 18:49

en is nagyon orulok a weboldalnak es a csalad is,hogy nem csak ugyanazt kiapja.
Nagyon koszonom.
Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-08-12 21:25

Nagyon jónak tartom ezt a weblapot,szeretnék új ötleteket meríteni a sütéshez, főzéshez.Megkönnyiti a napi "mit főzzek?" gondomat.

784
csirkecomb 2 db
chili 1 db
fokhagyma 1 gerezd
balzsamecet 1 tk
szójaszósz 3 teáskanál
méz 1 teáskanál
ketchup 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
basmati rizs 150 g
brokkoli 200 g
zöldhagyma 3 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
ananász 0.25 db
földimogyoró 25 g
zöldség alaplé 60 ml
szójaszósz 3 ek
koriander 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint