Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős rozmaringos kacsamell

Serpenyős rozmaringos kacsamell
Serpenyős rozmaringos kacsamell
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép, friss, hűtött kacsamelleket vásároltam. Ezt áfonyás-vörösboros piros káposztával és krumplis knédlivel tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntöttvas serpenyőben (aminek le lehet venni a fogantyúját, vagy nem műanyag, hogy lehessen sütőbe is betenni) vajon pirítjuk a babérlevelet, rozmaringszálat és a fokhagymát.
  2. A kacsamellek bőrét kockásan bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a fűszeres vajba.
  3. Hagyjuk benne pácolódni pár órát a hűtőbe téve. Majd mindegyik kacsamellre 1 kis kocka vajat tegyünk.
  4. Előmelegített sütőben, alufólia alatt készre sütjük 180-200 fokon.
  5. Közben lehet locsolgatni a kisült zsírjával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres vajban sült kacsamell, fűszeres vajban sült rozmaringos kacsamell, kacsamell sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Smaragd konyha
Smaragd konyha / Smaragd konyha Sun, 2015-08-02 11:37

Kedves Lillaruhásnő!
Recept a krumplis knédlihez: 4 kisseb rudhoz: 1kg héjában főtt krumpli, (én előző este szoktam megfőzni hogy másnapra kihűljön)majd megpucoljuk és kis lyuku reszellőn lereszeljük,50dkg finomliszt(+ ha még felvesz, hogy lágy gyurható tésztát kapjunk), só izlés szerint,1 tojás, ezt mind kidolgozzuk és enyhén forrásba lévő vizbe tesszük és főzzük 10-12percig. Jó étvágyat hozzá és sok sikert a sütés főzéshez.
Üdvözlettel Smaragd konyha!

663
kacsamell 6 közepes db
rozmaring 1 szál
babérlevél 3 db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint