Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős tintahal citrommal

Serpenyős tintahal citrommal
Serpenyős tintahal citrommal
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az egyszerű halas étellel olyan ízeket és hangulatot idézhetünk meg otthonunkban, mintha egy Földközi-tengeri étteremben ülnénk. A tengeri herkentyűk elkészítése könnyebb, mint gondolnád!

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk fel a tintahal egyik oldalát. A bőrt éles késsel ferdén vagdossuk be. A tintahalcsöveket vágjuk téglalap alakúra.
  2. A búzadarát, a sót és a borsot keverjük össze egy kis tálban. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban.
  3. A tintahalat forgassuk a búzadarás keverékbe, figyelve arra, hogy a keverék mindenhol jól bevonja. Kis adagokban 3-4 perc alatt süssük világosbarnára. A felesleges olajat itassuk le papírtörlővel. Citromgerezdekkel, forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 611
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tintahal bundában, rántott tintahal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

544
tintahal 750 g
búzadara 750 g
citrom 1 db
fekete bors 1 tk
1 tk
olívaolaj 0.5 dl