Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertés saslik cukkinivel

Sertés saslik cukkinivel
Sertés saslik cukkinivel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebéd előtt felmértem a hűtőszekrény tartalmát és a szokásos alapanyagokból valami mást szerettem volna készíteni.
Így gondoltam, ilyenkor ősszel nosztalgiázhatunk a nyári estéken rendezett grillpartykról.

hozzávalók / 3 adag

A hús pácoláshoz

A saslikhoz

ajánlat

Más húsféléből is el lehet készíteni, de sertésből igazán finom.
A cukkini helyett más tökfélét is felhasználhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst felkockázzuk és tetszés szerinti fűszerek és olívaolaj keverékében pácoljuk  legalább egy napig (például: olívaolaj, petrezselyem, ételízesítő és granulált fokhagyma, de tehetünk még hozzá borsikafüvet és egy kis citromfüvet is).
  2. A saslikpálcákat beáztatjuk vízbe egy kis időre.
  3. A vöröshagymát negyedekre vágjuk, így könnyen felhúzhatjuk a pálcákra, anélkül, hogy a hagyma levelei elszöknének.
  4. A cukkínit szintén hasonló nagyságú kockákra vágjuk, mint a húst.
  5. A pálcákra ezt a három alapanyagot váltakozva húzzuk fel, majd miután elhelyeztük a  nyársakat a tepsiben (akinek van grillezője, igazán könnnyű), étolajat csepegtetünk a saslikokra, mely aztán lecsöpög alulra, így nem fog megégni az ételünk. (A cukkíni a sütés alatt minimális levet enged, így nem szükséges a saslik alá vizet csepegtetni, viszont az olajat mindenképpen  használjunk.)
  6. Ezután néhány csipet sót és borsot hintünk rá, majd pedig megszórjuk a  fokhagymagranulátummal.
  7. Betesszük sülni a sütőbe és időközönként megforgatjuk őket, hogy minden oldaluk megpiruljon kicsit.
  8. Sült burgonyával tálaljuk, de párolt rizzsel is nagyon finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 857
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Knoblauh Diána

Mióta szakács: 2009.10.27.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Saslik őszi cukkínivel, Sertéshús nyárson, Zöldséges sertésnyárs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

447
sertéstarja 0.5 kg
olívaolaj 2 ek
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
vöröshagyma 5 közepes fej
cukkini 1 közepes db
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek