Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással

Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással
Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt legelőször az iskolai gyakorlaton készítettem el és azóta az egyik kedvencemmé vált. Mivel a szűzérme nem tartozik az olcsó húsok közé, különleges alkalmakkor készítem el, máskor karajt használok vagy csirkemellet. Néha megbolondítom azzal, hogy a hagyma előtt egy kis szalonnát pirítok, utána folytatom tovább ugyanúgy.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérméket kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, és nehezék alá helyezzük nagyjából negyed órára, ez azért szükséges, mert a szűzérme rostjait a klopfolással szétverhetjük.
  2. Utána sózzuk és lisztbe forgatjuk, majd valamilyen zsiradékon, kislángon elősütjük őket (csak addig, ameddig a hús átsül és egy kis színt kap, hogy ne legyen nagyon száraz), és kiszedjük egy tányérra.
  3. A hagymát felszeleteljük, és a szűzérmék zsírján elkezdjük pirítani. Mikor félig készen van, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
  4. Megtisztítjuk, felszeleteljük a gombát, összekeverjük a petrezselymes hagymakeverékkel és fedő nélkül készre pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha mindezzel megvagyunk, lisztet szórunk rá (kb 2-3 csapott ek-nyit) elkeverjük, megvárjuk míg a liszt megpirul.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, belefektetjük a hússzeleteket. Sűrűre főzzük, ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejszín-víz keverékkel higíthatjuk. Pár perc alatt összerotyogtatjuk..
  7. Tányérra, vagy tálalóedényre fektetjük a husikat, ráöntjük a mártást és esetleg kevés tejszínnel díszes csíkot húzunk rá, mellétesszük a készre főzött rizst.
  8. A rizst tehetjük különböző formákba, díszíthejük petrezselyemlevéllel, paradicsommal, paprikával.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 38 676
elküldve: 9
receptkönyvben: 143
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Maya0831

Mióta szakács: 2012.05.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye gombamártással és rizzsel, sertés szűzpecsenye tejszínes szószban, tejszínes gombaszósz sertés szűzpecsenyével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

866
sertésszűz 1 kg
gomba 40 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 4 dl
finomliszt 5 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
rizs 32 dkg