Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertés szűzpecsenye édes-savanyú mártásban

Sertés szűzpecsenye édes-savanyú mártásban
Sertés szűzpecsenye édes-savanyú mártásban
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártást besűríthetjük kevés hideg vízzel elkavart étkezési keményítővel (kb. ½  tk). A mártást ízesíthetjük egy gerezd áttört fokhagymával is. Elkészíthetjük csirkemell filével is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, kockákra vágjuk. A pácléhez a szójaszószt sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a húsra, és legalább egy órát hagyjuk pácolódni. A lisztet elkeverjük a keményítővel, és megforgatjuk benne a húst.
  2. A hagymát, paprikát és sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, vékony csíkokra vágjuk.
  3. A húst az olajban kb. 5 perc alatt átsütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a sárgarépát kb. 3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát, és további 2 percig sütjük.
  4. Hozzákeverjük a paradicsomot, ananászt, levest, ecetet, sambal oelekot és a cukrot. Lassú tűzőn kb. 2 percig főzzük. A húst a mártásban felmelegítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 769
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos szűzpecsenye, édes-savanyú ananászos sertés, édes-savanyú sertéskockák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yoe
yoe Thu, 2018-10-25 14:01

Ez isteni finom.Most készítettem el,és mindenkinek nagyon ízlik.Köszi a receptet!!!!!!!!!!

lupe
lupe Mon, 2013-12-16 18:18

Hú, ez nagyon finom lehet. Csirkemellből már készítettem hasonló ízvilágú ételt, de ha tudok szerezni szűzpecsenyét, ki fogom belőle próbálni.

381
sertésszűz 250 g
szójaszósz 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
vöröshagyma 1 kis db
sárgarépa 1 nagy db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 5 g
ananászkonzerv 100 g
zöldség alaplé 150 ml
cukor 1 ek
vörösborecet 2 ek
csípős paprikakrém 0.5 teáskanál