Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésbélszín wellington módra

Sertésbélszín wellington módra
Sertésbélszín wellington módra
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a wellington módozat egy másik elkészítési fajtája, hiszen az eredeti recept nem tartalmaz speck sonkát, illetve marhabélszínből készül. A sertésszűz manapság könnyebben elérhető, mint a bélszín, elsősorban anyagi okok révén, viszont nagyon ízletes étel kerekedhet a receptből így is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Sütőben, héjában sült burgonyából készített pürét tálaltam köretnek. A jus helyett barnamártással és burgonyafánkkal is kifogástalan.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyéket hártyázzuk le.
  2. Hurokkötéssel kössük meg a húst olyan módon, hogy a "farok" részt fordítsuk vissza a "fej" irányába, majd rögzítsük. A könnyebb rögzítés érdekében a visszafordítás helyén ejtsünk egy vízszintes vágást. Így egy henger alakot fogunk kapni. Mindkét húsdarab esetében járjunk el így, majd sózzuk, borsozzuk is.
  3. A hagymát vágjuk finomra, a gombákat pedig 1x1 cm-es, vagy kisebb kockákra. Kevés zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a kockázott gombát, és pirítsuk együtt tovább. Ha a gomba elfőtte a levét, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel, majd tegyük félre hűlni.
  4. Egy serpenyőben hevítsünk kevés zsírt, és a kötözött szűzpecsenyéknek süssünk benne kérget. Ha kész, tegyük félre a húst hűlni.
  5. A kihűlt gombához adjunk két felvert tojást, majd lassú tűzön keverjük, amíg kenhető állagúvá válik. Adjunk hozzá zsemlemorzsát, ez elősegíti a megfelelő állag elérését.
  6. A kihűlt húst vonjuk be a gombapéppel, majd a szeletelt sonkával, végül a vajas tésztába csomagoljuk be. Villával néhányszor szurkáljuk meg a tésztát, hogy a keletkező gőzök eltávozhassanak, és a tészta ne repedjen szét sütés közben. Süssük, amíg a tészta megpirul.
  7. Készítsük el a pecsenyeszaftot: egy serpenyőben olvasszuk fel a "jus-t", dobjunk bele néhány gerezd fokhagymát (ízlés szerint egyéb fűszereket is felhasználhatunk), majd egy kevés keményítővel sűrítsük.
  8. A sütés végeztével pihentessük a húst rácson 15 percig, majd szeleteljük fel 1 cm vastag szeletekre.
  9. Tálaljuk a pecsenyeszafttal és tetszőleges körítéssel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 41 675
elküldve: 6
receptkönyvben: 273
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye wellington módra, bélszín wellington módra

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pikirta
pikirta Thu, 2013-12-19 15:16

Nagyon szeretném elkészíteni, de valaki árulja már el mi az a Jus ????

salumeria
Kornél / salumeria Thu, 2013-12-19 16:05

Szia,
magyarul hosszan főzött pecsenyelé.
Legegyszerűbb, ha sütőben lepirítasz csontot leveszöldséggel, majd ha barna, beleteszed egy fazékba, vizet öntesz rá és lassan főzöd egészen addig, amíg majdnem sűrű lesz. Leszűröd és kész.

mteszti
mteszti Wed, 2012-03-14 08:02

Kedves Kornél!

Tökéletes recept!!!Már többször elkészítettem ez a kedvenc :)
Üdv Eszti

635
sertésszűz 1.4 kg
csiperkegomba 300 g
laskagomba 300 g
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
alaplé 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 2 db
leveles tészta 100 g
sonka 150 g
vaj 20 g
disznózsír 50 g
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint