Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésborda édes-savanyú mártással

Sertésborda édes-savanyú mártással
Sertésborda édes-savanyú mártással
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám 50-dik születésnapjára készítettem. Egy spanyol oldalon találtam a receptet, nagyon nagy siker lett, nagyon finom. (A mártás hozzávalóit szerencsére én megdupláztam, mivel keveseltem a mennyiséget. Ott írt még fél pohár fehérbort, amit én nem akartam beletenni, és nem tészta volt mellé, de én úgy gondoltam, az passzol hozzá.) 5 személyre írtam, de mi 3-an ettük.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésbordát bedörzsöljük sóval, majd zsírral kikent tepsibe tesszük, kb 1 dl vizet öntünk rá, és lefedve 1 órát sütjük, majd levesszük a tetejét, vagy az alufóliát, és még 30 percet sütjük.
  2. Közben egy kisebb lábasba beletesszük a vajat, a zúzott fokhagymát, beleöntjuk a ketchupot, a narancsok levét és a mézet, egyet forraljuk, majd pár percig melegen hagyjuk.
  3. Az ananászkarikákat vajon megsütjük, sütés közben cukrot szórunk rá.
  4. A tésztát kifőzzük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 821
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésborda édes-savanyú mártással és sült ananásszal, ananászos sertésszelet, édes-savanyú sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

918
sertés rövidkaraj 1.5 kg
0 ízlés szerint
víz 1 dl
sertészsír 1 ek
ketchup 200 g
narancslé 2 narancsból nyert
vaj 2 dkg
fokhagyma 1 gerezd
méz 3 ek
ananászkonzerv 340 g
vaj 1 ek
cukor 1 ek
tészta 250 g