Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésburger 1 óra alatt

Sertésburger 1 óra alatt
Sertésburger 1 óra alatt
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthoni hamburgerkészítés egy élmény, és ami a legjobb benne, mindenki azt pakol bele, amit szeretne. Amióta otthon készítek burgereket, nem ettünk gyorsétteremben burgert. :) Remélem, más is így lesz majd ezzel.

hozzávalók / 4 adag

Húspogácsa

Szósz

Karamellizált hagyma

Összeszerelés

Szólj hozzá!

elkészítés

Húspogácsa

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és egyenlő részekre osztjuk. A legszebb forma úgy érhető el, ha húsgolyót formázunk, azt frissen tartó fóliára helyezzük, tetejére ismét fóliát rakunk, majd egy fazékkal/lábassal kilapítjuk (én általában a buci méreténél picivel nagyobbra formázom, sütés közben összeesik).
  2. Kevés olajon/zsíron megsütjük, serpenyőbe helyezéskor még picit megnyomkodjuk, hogy laposabb formát kapjunk. Vigyázni kell, hogy ne égessük el, viszont mivel sertéshúsról van szó, süljön át alaposan (én minimum 15-15 percet oldalaként sütöm).
  3. Miután az egyik oldala megsült, megfordítjuk, és egy sajtszeletet helyezünk a megsült részre, ez szépen ráolvad majd.

Szósz

  1. Az uborkákat apró kockákra várjuk. Minden hozzávalót összekeverünk, kóstoljuk, utánafűszerezünk (ha szükséges), és készen is vagyunk. :)

Karamellizált hagyma

  1. A hagymákat szeletekre vágjuk. Az olajat/vajat felhevítjük, és a hagymát ráhelyezzük, sózzuk.
  2. Miután a hagyma üvegesre pirult, rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk (ügyeljünk, ne égjen el, illetve ha kevésnek látjuk a cukrot, nyugodtan adhatunk még hozzá).
  3. Amikor szép barnára pirult, adunk hozzá pici vizet (3-4 ek., csak hogy krémesebb legyen) és balzsamecetet/ecetet. Így főzzük alacsonyabb lángon pár percig, majd levesszük a tűzről.

Összeszerelés

  1. A zsömléket két részre vágjuk, és a belső részüket kis vajon lepirítjuk. A zsömle mindkét felét a szósszal megkenjük, és 2-3 kanál simán rámehet. A szószra jön egy salátalevél, a húspogácsa, a karamellizált hagyma (ne sajnáljuk) és a zsömle teteje. A bacon kis extra, megpirítjuk, és a húspogácsák tetejére helyezzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 429
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnaFoodFactory

Mióta szakács: 2017.07.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húspogácsa hamburgerhez

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

884
darált sertéshús 600 g
mustár 1 kk
fokhagyma 1 gerezd
ketchup 1 ek
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
cheddar sajt 2 dkg
fekete bors 1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 250 g
mustár 2 teáskanál
savanyú káposzta leve 2 ek
majonéz 2 ek
méz 1 teáskanál
kovászos uborka 3 közepes db
lila hagyma 4 közepes db
cukor 8 csapott ek
balzsamecet 1 teáskanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
hamburger zsemle 4 db
jégsaláta 1 közepes fej
vaj 1 ek