Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéscomb bakonyi módra

Sertéscomb bakonyi módra
Sertéscomb bakonyi módra
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet kb. másfél éve próbáltam ki először, elég sokszor elkészítettem már, eléggé bejött a családnak, sőt olyannyira, hogy azóta mindenki ezt kéri még a szülinapjára is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Remélem ízleni fog mindenkinek aki kipróbálja, nagyon jó étvágyat kívánunk hozzá! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket  megtisztítjuk. A hagymát először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a gombát feldaraboljuk, a paprikát karikákra, a paradicsomot kisebb gerezdekre vágjuk.  
  2. A husit először szeletekre vágjuk, majd tovább vágjuk, de már csíkokra (mint a tokányhoz). Ez egy gyerek- és lustabarát verzió! :)
  3. Most már nagyon jól néz ki a sok finom zöldség a konyhapulton, tehát jöhet a következő lépés. Egy magasabb falú serpenyőben (lábasban is készíthető) egy kevéske olajat melegítünk, amikor már forró beledobjuk a husit, jól átpirítjuk egy kis borssal és sóval. Amikor úgy látjuk, hogy szép színe lett, és valószínűleg levet is eresztett, kiszedjük egy tálra.
  4. A serpenyőben maradt szaftba tesszük először a hagymát, kicsit megdinszteljük, rádobjuk a paprikát, azzal is sütjük kicsit, majd a paradicsomot, szinte mintha lecsót főznénk. Isteni illata van. Erre tesszük a gombát. Ekkor már valószínűleg a paradicsomtól lett egy kis leve, ebben átforgatjuk az összes zöldséget.
  5. A zöldségek közé visszatesszük a husit, megszórjuk pirospaprikával, jól átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi. Ekkor fűszerezünk: sózzuk, borsozzuk és egy kevéske őrölt köményt is szórunk rá, nem kell megkeverni, majd szépen belefő.
  6. Addig főzzük, ameddig az összeg zöldség pépessé fő, sűrű szaftot adva a husinak. Amikor már a husi is megpuhult felöntjük a tejszínnel, jól átkavarjuk. Ha valamiért hígabb lett a szaft, akkor egy kanál liszttel megszórva sűríthetjük.
  7. A végeredményt olajon lepirított tarhonyával szoktam tálalni, de természetesen tálalható nokedlivel vagy tésztával.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 31 546
elküldve: 6
receptkönyvben: 394
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi kicsit másképp, tejszínes bakonyi sertéscomb, tejszínes sertéshús bakonyi módra

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nancyangel
nancyangel Fri, 2018-07-13 12:09

A hús előpirítását nem éreztem indokoltnak, ezért pörköltalappal kezdtem és így folytatva is jól sikerült! Igazából ez gombás-húsos pörkölt féle, tejszínnel megtoldva - stílusos névválasztással!

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-01-30 19:42

Sajnos nekem nem ízlett... persze azért elfogyott, rossz nem volt, de túl lecsó íze lett, a gombát pedig elnyomta a hagyma-paprika-paradicsom kombináció. Maradok a hagyományos módszernél (paradicsom és paprika nélkül, 1 hagymával).

sarikati
sarikati Tue, 2012-10-30 21:31

Ma én is megcsináltam, nagyon-nagyon finom lett. Csak annyit tettem hozzá a recepthez, hogy az elején egy kis füstölt szalonnát is adtam az olajhoz. Nem rontotta el !! Ja és pulykából főztem meg - jobban szeretjük mint a disznóhúst. Szuper gyors és finom étel - köszi

nanno
nanno Sun, 2012-02-05 08:31

Nagyon egyszerű volt elkészíteni, hamar kész lett és nagyon-nagyon ízlett mindenkinek :)

nanno
nanno Mon, 2012-01-30 15:52

Ma ez a finomság menti meg a becsületemet, miután az előző két ebédkísérletem ehetetlennek bizonyult és ki kellett dobni :)

VKriszta
VKriszta / VKriszta Mon, 2012-01-30 17:57

Kedves nanno!
Szerintem ezt nem lehet elrontani :) de azért örülnék, ha megírnád, hogy hogy sikerült és ízlett-e :)

717
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
paprika 2 közepes db
paradicsom 3 db
gomba 50 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 400 ml
napraforgó olaj 3 ek
tarhonya 25 dkg