Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéscsülkös marhapörkölt

Sertéscsülkös marhapörkölt
Sertéscsülkös marhapörkölt
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kollégáimmal és barátaimal szoktuk együtt elkészíteni, remek hangulatban és eszméletlen nagyokat eszünk belőle!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Héjában főtt egész apró burgonyával, kovászos uborkával, friss parasztkenyérel.

Egri bikavérrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A sertéscsülköt kicsontozzuk, és ezt is kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk bőröstől.
  2. A szalonnát és a vöröshagymát kisseb kockára vágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk, és a paprikát karikára (a paradicsom héját forró vízbe mártás után könnyen le lehet húzni, ha valaki így szereti).
  3. A szalonnát egy megfelelő méretű edénybe vagy bográcsba üvegesnél egy picit tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük (elképzelhető, hogy a hagyma igényel még némi zsiradékot, ezt sertészsírral, pótolhatjuk).
  5. Ekkor hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk csak türelmesen, míg a hús levet nem ereszt. Most jöhetnek a fűszerek (a pirospaprika kivételével).
  6. Egy kis ideig rotyogtatjuk velük, és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, az egészet alaposan átkeverjük, és hagyjuk, hogy a paradicsom és a paprika levet engedjen.
  7. A pörköltre mindig oda kell figyelni, hogy elegendő lé legyen alatta, de mindig csak annyi, hogy éppen ellepje. (Ezt eleinte víz hozzáadásával pótolhatjuk.)
  8. Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, az utolsó felöntést a vörösborral tegyük meg, ezzel egy kevés ideig rotyogtatjuk, majd a pörkölt  tetején lévő zsiradékra rászórjuk a pirospaprikát, és hagyjuk, hogy feloldjon. Ezt követően óvatosan átkeverjük, majd sűrű szaftjára visszaforraljuk. Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen.
  9. Ezzel el is készült a pörköltünk, friss parasztkenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 20 764
elküldve: 17
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Misi apa

Mióta szakács: 2012.09.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülökpörkölt bográcsban, marhapörkölt csülökkel, vegyes bográcsos pörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1180
marhahús 3 kg
sertéscsülök 1.2 kg
füstölt szalonna 70 dkg
vöröshagyma 1 kg
paradicsom 1.2 kg
zöldpaprika 0.5 kg
hegyes erős paprika 1 db
fokhagyma 1.5 fej
majoranna 3 ek
bors 3 ek
kakukkfű 2 ek
babérlevél 5 db
fűszerpaprika 4 ek
0 ízlés szerint
száraz vörösbor 5 dl