Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban

Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban
Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit időigényes, de megéri elkészíteni. Tálaljuk szélesmetélttel.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárítjuk, majd kb. 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben 1 ek forró olajban a gombát adagonként megpirítjuk, kivesszük.
  3. A serpenyőbe öntünk 1 ek olajat, a hagymát és a paprikát megdinszteljük, kivesszük.
  4. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Az összes húst a hagymával, paprikával és gombával együtt a serpenyőbe tesszük, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel.
  6. Hozzákavarunk 1 ek pestót, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  7. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákavarunk 1-2 ek pestót.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 639
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes sertéscsíkok, zöld pestós-tejszínes sertéscsíkok, tejszínes-gombás sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
gomba 375 g
vöröshagyma 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
sertéshús 750 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1.5 evőkanál
pesto 2 ek
főzőtejszín 300 ml
marha alaplé 500 ml