Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéshúsleves

Sertéshúsleves
Sertéshúsleves
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a húslevest. Leginkább hétvégén vagy ünnepnapokon készítik, én hétköznap is el szoktam készíteni, ha éppen ezt kívánjuk meg. Ha beteg van a családban, olyankor nagyban hozzá segít a felgyógyulásban is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A leveshúst fogyaszthatjuk asztali reszelt tormával, nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megmosott csontos húst 2,5 liter hideg vízben a fűszerekkel, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Közben a tetején képződött habot le lehet szedni. (Én néha lehabozom, máskor nem.)
  2. Amikor félig megfőtt a hús, adjuk hozzá a tisztított zöldségeket: ezeket tetszés szerint félbe vagy gerezdekre vágjuk. A zöldségekkel együtt nagyon lassú forrással főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
  3. Cérnametéltet vagy házi tésztát külön főzhetünk ki a leveshez.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 42 310
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

orjaleves, zöldséges csontleves, húsleves karajcsonttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

106
karajcsont 1 kg
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 10 dkg
karalábé 10 dkg
zeller 10 dkg
kelkáposzta 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
burgonya 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
szegfűszeg 1 db
víz 2.5 l