Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéshúsos-zöldséges pirított tészta

Sertéshúsos-zöldséges pirított tészta
Sertéshúsos-zöldséges pirított tészta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel általában 1-2 főre főzök, sokszor történik meg, hogy a konyhában megmarad néhány zöldségből egy kevés. Tészta mindig van itthon, így csak darált hús szükséges ahhoz, hogy a zöldségek ne menjenek kárba a hűtőben, és egy igen finom, ázsiai jellegű tésztát ehessek, ami egy hosszú nap után mindig jól esik - és még elkészíteni sem sok idő.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Borként egy fűszeres rozét ajánlanék az ételhez, ami kiemeli a fűszereket, én személy szerint a Cabernet Sauvignon-ból készült borokat kedvelem az étel mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

Az étel alapjainak elkészítése

  1. 2 dl roséból és 3 dl ásványvízből készítsünk magunknak egy laza fröccsöt, majd kortyoljunk bele a főzés megkezdése előtt. Hagyjuk, hogy a savak és az ízek átjárják a szánkat, a kóstolásnál ez segíteni fog később!
  2. Főzzük készre a tésztát, szűrjük le, és tegyük ki egy tálba.
  3. Pirítsuk meg a darált húst wokban a szezámolajon, fűszerezzük meg a wok fűszersóval, nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd ha készre pirult, ezt is szedjük ki.
  4. Verjük fel a két tojást.

Összefőzés

  1. Pihenésképp kortyoljunk egyet a fröccsből.
  2. A wokban, amiben a húst pirítottuk, pirítsuk meg a nagyon apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá a tésztát. Adjunk hozzá két evőkanál szójaszószt.
  3. Ha a tészta megpirult, adjuk hozzá a darált húst, és keverjük össze, majd adjunk hozzá még egy evőkanál szójaszószt.
  4. Adjuk hozzá a tojást, és süssük, amíg a tojás is megsül. Keverjük folyamatosan, hogy a tojás ne álljon egybe!
  5. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pirítsuk tovább, amíg a zöldségek átveszik a hőt, de figyeljünk, hogy a roppanósságát ne veszítse el.

Ízesítés

  1. Adjuk hozzá a gyömbért, a mustármagot, ízlés szerint sózzuk, és adjunk hozzá még szójaszószt.
  2. Tálaljuk az ételeket.
  3. Kiemeli a fűszerek ízét, ha egy karika citrom levét az ételre csorgatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

antalgergo

Mióta szakács: 2015.07.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ázsiai jellegű tészta, pirított húsos tészta, húsos zöldséges tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
szezámolaj 2 ek
kínai tészta 150 g
darált sertéshús 400 g
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
szójaszósz 4 ek
zöldségkeverék 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fehér mustármag 1 kávéskanál
wok fűszerkeverék 2 kávéskanál
gyömbérpor 0 ízlés szerint