Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj mézes mártásban

Sertéskaraj mézes mártásban
Sertéskaraj mézes mártásban
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az Aranykukta receptsorozat Svédasztal című kötetében találtam. 
Először a lányom ballagására készítettem hidegtálhoz.
Akkor nagyon sötét házi borral pácoltam. Az eredmény szinte fekete husi lett, de nagyon finom volt az íze és omlós.
A házi finnyással (ő a párom) megkóstoltattam: ugyan finom, de úgy néz ki, mintha szénné égettem volna. De a kóstolás után azt mondta, nyugodtan tedd csak a vendégek elé, meglátod semmi sem marad belőle, mert olyan finom! Hát úgy lett! Most bolti vörösborral pácoltam, így már színre is szép lett.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Hidegen friss salátával, melegen burgonyával tálalhatjuk különféle módokon.
Külön köszönet mumuská-nak, mivel a Svéd burgonyájával is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a csontok mellett vágjuk darabokra.
  2. Tegyük rozsdamentes edénybe, és öntsük le 1 pohár borral, és olajjal, sóval, borssal és szórjuk meg kakukkfűvel. A hűtőben legalább 12 órán keresztül pácoljuk (a pácolásnak érdemes előző este nekilátni).
  3. A karajszeleteket süssük 30 percig.
  4. A mázhoz a hozzávalókat keverjük össze.
  5. A karajszeleteket vegyük ki a sütőből, és a mázzal vonjuk be (pl: szilikonecsettel), majd süssük még 12 percig.
  6. Tálalás előtt díszíthetjük vékony újhagyma csíkokkal.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 262
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes hús

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sat, 2013-11-30 21:42

Kedves Krisztina!
Örülök, hogy nálad is sikere van receptnek! Már megérte feltenni:)
Köszi a visszajelzést is! Minden jót, üdv: Skorpió

lavicazs
Meczóné Lange Éva / lavicazs Sun, 2011-05-08 17:06

Most tartottuk a kisfiam névnapját. Édesanyám mindig azt mondta, hogy nagy eseményre mindig jól bevált recepttel készüljek. Hát én bátor voltam és kipróbáltam a receptedet! Akkora sikere volt, olyan nagyon finom lett! Nagyon nagyon köszönöm! Néha megéri kockáztatni, abszolút bevált, valami mennyei! Még egyszer köszönöm!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2011-05-08 19:11

Kedves Lavicazs!
Nagyon örülünk, hogy ízlett, és hogy sikert arattál!
Boldog Névnapot a kicsi fiadnak!

Szép estét, üdv: Skorpió

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Thu, 2010-10-21 14:00

Kedves Skorpió!
A recept és a fotó nagyon ínycsiklandó, valószínűleg el fogom készíteni valamikor!
De hadd kötözködjek egy kicsit: a hozzávalók között kicsit furán hangzik a "húsos sertéskaraj". A karaj általában húsos, nem? Talán "csontos sertéskarajt" akartál írni?
Üdv,
Kati

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2010-10-21 15:17

Kedves egelkatalin!
Nagyon örülök hogy tetszik a recept, és örülök, hogy el fogod készíteni! ;)
Egyébként csont nélküli karajról van szó. A megmaradt csontot leveshez fellehet használni.
További jó sütés-főzést
Üdv: Skorpió

305
csontos sertéskaraj 1.5 kg
száraz vörösbor 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
kakukkfű 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
újhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
citromhéj 1 citromból nyert
ketchup 2 ek
méz 2 ek