Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj parenyica sajtszósszal

Sertéskaraj parenyica sajtszósszal
Sertéskaraj parenyica sajtszósszal
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 75 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet improvizálva készítettem, de mindenkinek nagyon bejött. Ezért gyorsan rögzítem, mielőtt elfelejtem :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont a hagymával egy serpenyőben alaposan megpirítjuk. A felét félretesszük. A másik feléhez hozzákanalazunk 60 g parenyica sajtkrémet (130g-os a doboz, szóval majdnem a fele mehet bele). Keverjük el a baconös hagymával, de nem kell sokáig melegíteni. A vastagabb hártyázott karajszeletek egyik oldalát megnyitjuk, mindenütt sózzuk, borsozzuk és megtöltjük a baconös sajttal. A nyílást hústűvel szorosan zárjuk le.
  2. Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hús minden oldalát. Ha jól megpirult, öntsünk alá fehérbort. Dobjuk mellé a megroppantott fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat. Alacsony hőfokon, lefedve pároljuk 60 percig, hogy a hús megpuhuljon.
  3. Ha kész a hús, vegyük ki, és a serpenyőben maradt léhez kanalazzuk hozzá maradék parenyica sajtkrémet, keverjük el benne a tejszínt. Az egészet egy magas edényben botmixerrel keverjük simára, hogy a fokhagyma és a rozmaringlevelek elvegyüljenek (a rozmaring szárát előtte vegyük ki). Öntsük vissza a szószt, helyezzük rá a húsokat.
  4. A rizst 2x mennyiségű vízben megfőzzük puhára, miután kevés olajon üvegesre pirítottuk. Ha kész alákeverjük, a hagymás lepirított bacont, amit félretettünk. Kis kupacban tányérra halmozzuk, melléteszünk egy szelet húst, és rászedjük a mártást.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 363
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtszószos karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1208
sertés rövidkaraj 80 dkg
bacon 250 g
krémsajt 130 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 1.5 dl
fehérbor 1 dl
rozmaring 2 szál
rizs 50 dkg
víz 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint