Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésköröm rántva

Sertésköröm rántva
Sertésköröm rántva
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassú tűzön szoktam főzni, így a levét is tudom hasznosítani, kocsonyaként fogyasztom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Száraz vörösbor, hideg sör. Köretként burgonyapüré, friss házi káposztasaláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körmöket megtisztítjuk, hosszában kettéhasítjuk, majd kuktában felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. rakunk bele sót, fokhagymát, szemesborsot, majd lassú tűzön forrástól számítva 45-60 percig főzzük.
  2. Ha megfőtt, kiszedjük a levéből, a nagyobb csontokat eltávolítjuk, majd, ha nem elég sós, besózzuk, megszórjuk őrölt borssal.
  3. Ha kihűlt, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott sertésköröm, rántott sertéshús

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

luveges
luveges / luveges Mon, 2010-08-16 18:25

Kedves toma látom te 1 recept gyáros vagy gratula csak így tovább LUVEGES A CSIGÁS.

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-08-16 23:18

ha már pénzgyáros nem lehetek... legalább receptgyáros legyek ;-)
nagyon tetszenek a receptjeid! bár a csigát nem biztos, hogy bevállalnám... mármint elkészíteni. ha itt lenne előttem az asztalon, szerintem biztosan megkóstolnám.
további jó receptgyártást Neked is!
üdv,
toma

illesera
illesera Sat, 2010-08-14 19:30

Kedves LÜVEGES a csigás! :))))) Most meg kell hogy kövesselek a múltkori (csigás) hsz-m miatt, mert ez az étek bizony nekünk is nagy kedvencünk ! Mi házi majonézt is készítünk mellé, (hajrá kalóriák !) ügy is nagyon finom ! A kocsonya meg remek ötlet, hogy ez nekem miért nem jutott eddig eszembe ?!
Örülök, hogy ilyen receptjeid is vannak, kíváncsian várom a folytatást!
sok szeretettel üdvözöllek
era

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-14 18:33

 Hat igy meg nem probaltam,de porkoltnek szeretem,tehat ez se lehet rossz!Utana egy pohar vorosbor.Bravo,Luveges!

luveges
luveges / luveges Sat, 2010-08-14 18:42

Köszönöm az elismerést próbáld ki .melegen nagyon finom .utána meg a kocsonya sem rossz hidegen üdv LUVEGES a csigás

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-08-14 10:21

Na ez nem semmi!Én is szoktam ilyet csinálni!Amitől összeragad az ember szája.Finom!

966
sertésköröm 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl