Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésoldalas lecsósan

Sertésoldalas lecsósan
Sertésoldalas lecsósan
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lecsó, lecsó, és megint lecsó! Megunhatatlan étel nálunk a lecsó, de " köretnek" valamilyen hús mindig kerül  bele. Az oldalast általában sütni szokás, de pörköltalappal készítve, lecsósan is nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss kenyérrel, esetleg félbe vágott főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mentén felszeleteljük.
  2. Egy hagymát kockára felvágunk, és a zsíron megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, a pirospaprikát belekeverjük, felöntjük egy kis vízzel, sózzuk, és beletesszük az oldalasdarabokat és a száraz paprikát.
  3. A paprikát, paradicsomot tetszés szerinti darabokra felszeleteljük. Amikor a hús majdnem puha, és elfőtt róla a víz teljesen,  rátesszük a paprikát, paradicsomot, 1 karikára vágott hagymát, és puhára főzzük.
  4. Először fedő alatt, majd vegyük le róla a fedőt, hogy a vizet, amit a paprika engedett elfőjön. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a paprikát és a hagymát. Frissen őrölt borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 241
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lecsós párolt oldalas, paprikás-paradicsomos sertésoldalas

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Sun, 2015-03-29 14:39

Ez volt az ebéd máma. Én bolti lecsóval csináltam (1 üveggel) mert még nincs szezonja a paprika-paradicsomnak de így is nagyon finom lett. Köszi a receptet!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-14 21:57

Kedves Edit!

A mai második fogás második része, -azaz választható volt,- ez a fogásod készült el, nagyon ízlett, sok lecsó alapanyagom van még a kertben, hatalmas sikere volt.:-O Köszönöm.
Szép hétvégét.
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-09-16 20:05

Kedves Éva ! Egy étterem vetekedhet a Te menü választékoddal:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:11

Kedves Edit!

Muszáj alkotni, szervezni, és kínálni húsos ételt is meg tésztásat is, ami finom és laktató, mert itt két éhes kamasz eszik, és a férjem fizikai munkájához is igen sok energia kell. :-O
Úgyhogy agyalok rendesen, hogy megtervezzem egy hét menüsorát, bár....: tagadhatatlan, van, amikor csak egy nagy kondér burgonyafőzelék van, főtt tojással, és bundáskenyérrel, más nincs eszembe, időm is csak ennyire futja, és mondjunk igazat : elfogy a vésztartalékos husi is..:-(
De ettől ezek még finomak, sőt!! :-O
Be kell osztani...ami alapanyag van, egész hónapra. :-o
Na igen, és még doppingolni kell a gyümölcsökkel is.:-o

Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-08-15 11:54

Köszönöm szépen lányok:)) Puszi mindkettőtöknek:)) Puszi Edit

bokine
bokine / bokine Sun, 2011-08-14 23:23

Ez így igaz, nagyon finom így lecsósan is. Nálunk is szeretik:))) Klassz a recepted Editkém!

676
sertésoldalas 1.5 kg
mangalica zsír 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 2 db
paprika 5 db
hegyes erős paprika 5 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 2 db