Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspofa csécsiesen

Sertéspofa csécsiesen
Sertéspofa csécsiesen
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó és finom. Reggelire, vacsorára. Hűtve a legízletesebb!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél sertésfejről az orránál kezdve, éles késsel lefejtjük az ehető részeket. Orrából a porcot kivágjuk, ha kell perzseljük, tisztítjuk, megmossuk.
  2. Megfelelő nagyságú edénybe tesszük, és annyi meleg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a húst. Beletesszük a fűszereket, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A megfőtt sertéspofát a lében hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, a léből kivesszük, meghintjük pirospaprikával, majd az apróra vágott fokhagymával.
  • elkészítettem: 33 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 412
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

paprikás sertéspofa, fokhagymás sertéspofa, sertéshús abálva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-09-25 15:45

Kedves Sancho

Távol áll tőlem, hogy okoskodjak, de ez nem kövesztett, vagy abált tokaszalonna.
Kérlek olvasd el figyelmesen az elkészítés 1. pontját!
A tokaszalonna az a sertés(disznó) álla alatt van és hasonló módon igen "fájintos" eledelt lehet belőle készíteni. Receptjeidet nézve te is szereted az ebbéli finomságokat. Kíváncsian várom a további remekműveidet.
Üdv. Marcsi

342
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 6 gerezd
bors 15 szem
babérlevél 1 db
köménymag 1 csipet
0 ízlés szerint
sertésfej 0.5 kg
fűszerpaprika 1 csipet