Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt kelkáposzta főzelékkel

Sertéspörkölt kelkáposzta főzelékkel
Sertéspörkölt kelkáposzta főzelékkel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Méltatlanul kevés kelkáposztát eszünk, pedig nagyon finom ízű zöldség!

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A pörkölthöz

ajánlat

Könnyű ebéd vagy vacsoraétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölt készítése:

  1. A húst és a hagymát kockára vágjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk először a hagymát, aztán a húst.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Hozzádjuk a leveskockát, a zöldpaprikát és a paprikakrémet.
  5. Puhára főzzük, végül borsdot darálunk rá.

 

Főzelék készítése:

  1. A krumplit és a kelkáposztát kockára vágjuk.
  2. Annyi víben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
  3. Sót és (a húshoz készülő főzelékhez) köménymagot is adunk hozzá.
  4. Megfőzzük és kisrugóssal összetörjük a krumpli egy részét - ezzel sűrítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 564
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt kelkáposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

807
kelkáposzta 60 dkg
burgonya 60 dkg
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
sertéslapocka 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
zöldpaprika 1 db
paprikakrém 2 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint