Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt oldalasból

Sertéspörkölt oldalasból
Sertéspörkölt oldalasból
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer kipróbáltam, és azóta ez lett az egyik kedvencem. Nyáron pedig bográcspartira kitűnő.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki szereti, friss kenyérrel is eheti. Csemegeuborkával vagy friss káposztasalátával az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lecsót, a vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk, majd zsíron megdinszteljük.
  2. A tokaszalonnát kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, az oldalast pedig kb. 6 cm-es darabokra.
  3. Ha a dinsztelés kész, hozzáadjuk a húsokat. Amikor kicsit kifehérednek, fűszerezzük (Ha kevés a pörkölt szaftja, adunk hozzá még forró vizet.).
  4. A burgonyát kockára vágjuk. Mikor már majdnem kész a pörkölt, hozzáadjuk.
  5. Ízlés szerint készre fűszerezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 371
elküldve: 0
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós pörkölt oldalasból, sertéspörkölt, szalonnás-krumplis pörkölt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye Thu, 2012-03-29 11:43

A csontos hús a legízletesebb, hiába ,a férfiak konyhai sikere a bátorságon is múlik. Gratulálok! Az ilyen dolgokra azt szoktam mondani, hogy "Karajból nem lehet körömpörköltet készíteni."

Tynki
Tynki / Tynki Fri, 2011-12-16 17:32

Csak bátorság kell hozzá-utána már szinte állandóan oldalasból fogod készíteni a pörköltet ,fasirtot, töltöttkáposztát. Valójában csak arra kell ügyelni ,hogy lehetőleg minél kevébé legyen kövér az ezekre szánt oldalas. /Ha sütni akarod ,akkor lehet kövérebbet használni/

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-01-21 20:18

Kérem az egészet most. Főleg a cuppogós tokaszalonnát. Ej, egyszer lennék a vendéged, luveges! :-)
Eszter

luveges
luveges / luveges Mon, 2011-01-03 09:00

A lecsó nem dominál nagyon a pörköltben.csak a friss paprikát paradicsomot helyettesíti,ezert adtam neki a sertéspörkölt nevet.

1247
kenyérszalonna 20 dkg
sertésoldalas 40 dkg
burgonya 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
lecsó 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek