Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt tarhonyával Kornél konyhájából

Sertéspörkölt tarhonyával Kornél konyhájából
Sertéspörkölt tarhonyával Kornél konyhájából
110 perc / előkészület: 15 perc főzés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem különösebben érdekes a sztory, általában pörköltet marha- vagy birkahúsból szeretek főzni, a sertéshús többnyire sültekben szokott felbukkanni. Ezzel együtt pörköltnek is, paprikásnak is kiváló, ha megfelelően készítjük el.

hozzávalók / 6 adag

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

ajánlat

Tarhonya helyett köretként adhatunk mellé galuskát, törtburgonyát vagy párolt rizst is.

Szólj hozzá!

elkészítés

A sertéspörkölthöz:

  1. A szalonnát kockázzuk fel, majd egy lábasban zsíron pirítsuk meg. Adjunk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, majd felkockázott paprikát. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, hozzáadhatjuk a közben felkockázott paradicsomot is. Ha a zöldségek lepirultak, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Kezdők jobb, ha lehúzzák a tűzről az edényt, nehogy a paprika leégjen. Ha a fűszerpaprika felhabzott, kiadta magából az illóolajat, így kevés vízzel vagy csontlével öntsük fel. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel. Ismételjük meg a folyamatot néhányszor, így fogjuk elérni a sűrű, jóízű pörköltszaftot.
  2. A sertéshúst kockázzuk fel, nem túl nagyra, kb. 2x2 cm-es darabokra. Adjuk az alaphoz, sózzuk meg, és ízesítsük köménnyel, zúzott fokhagymával, valamint fekete borssal. Közepes lángon pirítsuk a húst, ügyelve arra, hogy ne égessük oda. A hús levet fog engedni, nem is keveset, de arra nincs szükség, így szépen főzzük el.
  3. Az elfőzött levet pótoljuk csontlével vagy kevés vízzel. Mindig csak keveset adjunk hozzá, ne főzzük a húst! Kóstoljuk közben a levét, ízesítsük, ha szükségesnek érezzük.
  4. Ha a hús megpuhult, az étel elkészült.

A tarhonyához

  1. Lábasban olvasszuk fel a zsírt. Adjuk hozzá a tarhonyát, és folyamatos keverés mellett pirítsuk zsemleszínűre. Ha ezzel megvagyunk, adjunk hozzá kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, majd forraljuk fel.
  2. Fedjük le az edényt, és kis lángon főzzük 15 percig.
  3. Végül tálaljuk a pörköltet tarhonyával.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 322
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt, pörkölt tarhonyával, pörkölt sertéscombból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

937
sertéscomb 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes db
lecsópaprika 25 dkg
paradicsom 2 közepes db
füstölt szalonna 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 3 ek
őrölt fűszerkömény 1 ek
2.5 dkg
fekete bors 8 g
sertészsír 3 ek
víz 2 dl
tarhonya 30 dkg
1 kávéskanál
víz 6 dl
sertészsír 1 ek