Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéssült krumpliágyon római tálban

Sertéssült krumpliágyon római tálban
Sertéssült krumpliágyon római tálban
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját fejlesztésű recept. Nagy előnye, hogy a hússal együtt a köret is elkészül. Amíg sül, bőven van időnk összedobni mellé egy finom salátát vagy foglalkozni a vendégeinkkel. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss saláta és jó hideg sör csúszik rá. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket befűszerezzük sóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával (ezt akár előző este is megtehetjük).
  2. A meghámozott, nyers burgonyát hasábokra, a vöröshagymát félkarikákra vágjuk, és összekeverve elrendezzük a római tálban, megsózzuk.
  3. A burgonya tetején szépen elrendezzük a hússzeleteket.
  4. A tejfölt kikeverjük 2 evőkanál liszttel, ha túl sűrű, egy kis vízzel higítjuk, és ráöntjük a húsra.
  5. A sütőt beállítjuk 200 fokra, és a hideg sütőbe tesszük a lefedett római tálat.
  6. Addig sütjük, míg a hús megpuhul, majd végül a fedőt levéve szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 31 084
elküldve: 33
receptkönyvben: 263
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

római tálban sült karaj, húsos krumplis egytál, fokhagymás tejfölös sertéskaraj

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annamo
Annamo / Annamo Wed, 2013-05-29 10:46

Örülök, hogy tetszik. Nagyon sokféleképpen lehet variálni, fűszerezni. :) További receptek a blogomon: eletfuszerei.hu
Üdv. Annamo

366
sertés rövidkaraj 60 dkg
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 250 ml
finomliszt 2 evőkanál