Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéssült pirított darával és meggymártással

Sertéssült pirított darával és meggymártással
Sertéssült pirított darával és meggymártással
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menzáról jól ismert fogás, ami sokak kedvence. A meggybefőtt súlya a levével együtt értendő. Ha friss meggyből készítjük a mártást, annyi vízzel öntjük fel a főzéskor, amennyi épp ellepi. A dara készítésénél ügyeljünk arra, hogy a lehető legjobban barnítsuk meg a szemeket, csak így fog morzsáira válni. Sertéscombból válasszuk azt, amiből majd a legszebb szeleteket tudjuk vágni.

hozzávalók / 4 adag

Sertéssült

Pirított dara

Meggymártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Sertéssült

  1. A sertéscombot előkészítjük a felhasználáshoz. Minden oldalát sózzuk, a fűszerekkel bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, alá némi zsírt kanalazunk, mellé a négy részre vágott vöröshagymát tesszük.
  2. Előmelegített, 150 fokos sütőben, alufóliával vagy a tepsi fedelével lefedve 180 perc alatt készre sütjük. Ha a tepsi fedelét használjuk, ügyeljünk, mert a sertéscomb sütés közben összeugrik, magasabb lesz, ez a fedőt felnyomhatja, több levegő jut a tepsibe, így a comb nem tud megfelelően párolódni.
  3. Ha a sertéssült elkészült, kihűtjük, szép szeleteket vágunk belőle.

Pirított dara

  1. A búzadarát egy lábosban az olajon kezdjük pirítani. Hozzáadjuk a sót. Addig pirítjuk, amíg kellően barna színt kap. Ez 11 perc ekkora mennyiség mellett. Ezalatt folyamatosan kevergetjük, másként leégne.
  2. Ha átpirult a dara, kétszeres mennyiségű vízzel öntjük fel, és folyamatosan keverjük 7 percen keresztül. Ha a dara átfőtt, fedőt teszünk a lábasra, és néha megkeverjük. Amire kihűl, a dara morzsáira válik.

Meggymártás

  1. A meggybefőttet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és a fűszereket, majd felforraljuk.
  2. A lisztet alaposan kikeverjük a tejföllel, majd a meggy levéből keverünk hozzá 2 merőkanállal. A habarást a forró meggyhez adjuk, és alaposan elkeverjük, majd újraforraljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 987
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pirított dara, meggymártás, sertéssült, pirított dara meggymártással, menzás hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1243
sertéscomb 1000 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 3 ek
búzadara 1 bögre
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
víz 500 ml
meggybefőtt 1400 g
cukor 5 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
tejföl 8 ek
finomliszt 5 ek