Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz gombamártással

Sertésszűz gombamártással
Sertésszűz gombamártással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig ötletszerűen főzök, vagy amin éppen megakad a szemem a hűtőben. Ez is egy viszonylag gyorsan elkészíthető étel, ami mellé egy kis brokkolis párolt rizst készítettem. Az igazi akkor lett volna, ha van otthon vargánya gombám, de ennek híján beértem a barna csiperkével.

hozzávalók / 3 adag

A mártás

A hús sütése

Szólj hozzá!

elkészítés

A mártás

  1. A hagymát, a fokhagymát és 6-7 kisebb fej barna csiperkét késes aprítóban apróra darálunk, majd ezt a masszát erős tűzön pirítjuk egy kanál olajon. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már színesedik, ráhintjük a lisztet, átpirítjuk avval is.
  2. A megpirított lisztes gombát/hagymát felengedjük egy kis Marsalával és zöldség alaplével, reszelünk bele citromhéjat, teszünk hozzá kakukkfüvet és egy kis balzsamecetkrémet, valamint beletesszük a maradék felszeletelt gombát, összeforraljuk, félretesszük.

A hús sütése

  1. A húst kívülről megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát.
  2. Az így lezárt húst a gombamártásos serpenyőbe helyezzük, és 150 fokos sütőben időnként megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombamártásban sült sertésszűz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

221
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
repceolaj 1 ek
csiperkegomba 15 dkg
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
kakukkfű 1 kk
marsala 20 ml
balzsamecet 1 teáskanál
finomliszt 1 dkg
zöldség alaplé 1 dl
sertésszűz 300 g
repceolaj 1 ek
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint