Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz gombamártással és párolt zöldséggel

Sertésszűz gombamártással és párolt zöldséggel
Sertésszűz gombamártással és párolt zöldséggel
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyorsan elkészülő ebédet szerettem volna csinálni újév napján, íme a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A gombamártáshoz

A párolt zöldséghez és a hasábburgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk és 12 db érmét vágunk belőle. Kicsit megklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Mindegyik érmét körbetekerjük egy szelet baconnel, megszórjuk kakukkfűvel, és hőálló sütőtálba tesszük. 2 ek. olajat öntünk alá, fóliával lefedjük, és kb. 45 percig sütjük. Közben a levével locsolgatjuk.
  3. A zöldségkeverékre fél leveskockát rámorzsolunk, és 3 ek. olajon megpároljuk. Ha kell, még ízesíthetjük. A leveskocka másik felét 3 dl vízben felforraljuk.
  4. A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk, ha felpuhult apróra vágjuk. 2 ek. olajon a babérlevéllel együtt kicsit átkeverjük, és felengedjük a leveskockából készített lével. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a gombához adjuk, jól kiforraljuk.
  5. A burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágva a maradék olajban kisütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 653
elküldve: 5
receptkönyvben: 81
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szűzpecsenye sült krumplival és párolt zöldséggel, szalonnába göngyölt szűzpecsenye, sertés szűzpecsenye baconba tekerve krumplival és zöldségkeverékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andrejja83
andrejja83 Sun, 2016-05-15 16:16

Köszi a receptet, a hús isteni finom lett :) A 45 perc sütési idő kicsit kevésnek bizonyult, nekem másfél óra kellett, ebből 45 perc lefedve és 45 perc fólia nélkül.

800
sertésszűz 80 dkg
bacon 12 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
szárított gomba 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
babérlevél 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 2 ek
leveskocka 0.5 db
víz 3 dl
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 3 ek
mexikói keverék 40 dkg
leveskocka 0.5 db