Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz Wellington módra gombamártással

Sertésszűz Wellington módra gombamártással
Sertésszűz Wellington módra gombamártással
140 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg a húsvét, arra is jó. Szerintem ez a legjobb, amit valaha is kóstoltam. Nem egyszerű az elkészítése, de megéri.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz:

A gombapéphez:

A csomagoláshoz:

A gombamártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz:

  1. A húsról leszedegetjük a hártyákat, megsózzuk, megborsozzuk, és szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni.
  2. A zsírt megforrósítjuk egy serpenyőben. A húst belerakjuk, forgatjuk, és hagyjuk kérget kapni. Kivesszük, és kötözővel 2-4 cm-enként erősen megkötözzük.
  3. Egy tepsibe öntjük a zsírt, amiben a húst pirítottuk, és hozzáadunk 1 dl vizet, ebbe rakjuk a húst, és fóliával lefedve 160 C-on alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg a hús maghőmérséklete el nem éri a 75-77 C-ot (ha nincs hőmérőnk, akkor körülbelül félig süssük meg).
  4. Ha kész, kivesszük, és eloldjuk a spárgát.

A gombapéphez:

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, és aprítógépben a fűszerekkel péppé daráljuk. Az olívaolajat megforrósítjuk, belerakjuk a gombát, és addig sütjük, amíg ki nem szárad teljesen.

A csomagoláshoz:

  1. Egy nagyobb darab folpackot kiterítünk az asztalra. Erre rárakjuk szeletenként a sonkát, arra a gombapépet ellapítva, és rá a húst. Feltekerjük, és 1 éjszakán át hűtőben érleljük.
  2. Másnap kiterítjük a leveles tésztát, kicsomagoljuk a húst, papírtörlővel óvatosan leitatgatjuk a vizet róla. Becsomagoljuk a leveles tésztába, a két végét is behajtogatjuk.
  3. Kés fokával mintázzuk a tetejét, és az oldalát megszurkáljuk villával. Egy tepsibe süteményrácsot teszünk, és arra rakjuk a húst.
  4. 160 C-on addig sütjük, amíg a hús maghőmérséklete el nem éri a 45-50 C-ot (ha nincs hőmérőnk, akkor addig, amíg a tészta egy kicsit kezd megpirulni). Ha elérte a hőfokot, akkor a tojást felverjük, és lekenjük vele. Visszatesszük, és addig sütjük, amíg a hús maghőmérséklete el nem éri a 80-83 C-ot (ha nincs hőmérőnk, akkor addig, amíg aranybarnára nem sül).
  5. Kivesszük, és hagyjuk 15-20 percet állni, utána szeleteljük.

A gomba mártáshoz:

  1. A vajat megolvasztjuk, és rászórjuk a lisztet, megpirítjuk a lisztet, és felöntjük vízzel és a tejjel.
  2. A gombát megmossuk, és vékonyra szeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. Belerakjuk a mártásba, és fűszerezzük. Ha szükséges, még adhatunk hozzá vizet. 10 percig folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük.
  3. A hússal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

A legjobb sertés Wellington módra gombamártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

890
sertésszűz 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
csiperkegomba 500 g
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
feketeerdő sonka 100 g
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
tej 2 dl
víz 2 dl
csiperkegomba 3 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint