Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával

Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával
Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondolkodásom egyik eredménye.

hozzávalók / 4 adag

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

ajánlat

A hagymalekvár egy nagyobb adag, amit hűtőben tudunk tárolni egy következő fogáshoz. Kacsához, marhához kíváló kellék lehet:).

Szólj hozzá!

elkészítés

Hagymalekvár készítése:

  1. A lilahagymákat megtisztítjuk, tetszés szerint felvágjuk és a vajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a mézet és ezzel enyhén megkaramellizáljuk.
  3. Hozzákeverjük a balzsamecetet, a sót, a kakukkfüvet, és a fahéjat. Átforgatjuk, megvárjuk, míg rottyan egyet.
  4. Felöntjük az alaplével és a vörösborral. Körülbelül 30 percen keresztül főzzük alacsony lángon. Ekkora besűrűsődik és lekvár állagot nyerünk.
  5. A végén még lehet fűszerezni egyéni ízlésünk szerint.

Sertésszűz készítése:

  1. A húst átmossuk és ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk belőle. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Közepesen meleg serpenyőben, kevés vaj és olaj keverékén, kb. 10 perc alatt átsütjük.

Diós burgonya készítése:

  1. A krumplikat sós vízben puhárra főzzük, majd összetörjük.
  2. Hozzákeverjük a diót és a tojást. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Ez függ attól, milyen vizes volt a krumplink. Enyhén ragacsos, de formálható masszára kell törekednünk.
  4. Lepényeket formálunk belőlük és forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 272
elküldve: 14
receptkönyvben: 342
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszűz hagymalekvárral, diós burgonyalepénnyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Atynaa
Atynaa Wed, 2015-12-23 18:01

Hello, a burgonya lepenykeket vajon lehet sutoben is sutni?

883
lila hagyma 1 kg
vaj 2 ek
méz 4 ek
balzsamecet 3 ek
1 ek
kakukkfű 2 kk
fahéj 1 kk
alaplé 2 dl
száraz vörösbor 2 dl
sertésszűz 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
dió 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg