Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűzérmék aszaltszilvás-mártással, fokhagymás burgonyával

Sertésszűzérmék aszaltszilvás-mártással, fokhagymás burgonyával
Sertésszűzérmék aszaltszilvás-mártással, fokhagymás burgonyával
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán különleges ünnepi fogás, amely a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd finoman sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat, végül félretesszük.
  2. Egy kis lábasban vajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta az apró darabokra vágott aszalt szilvát a cukorral. Felöntjük a vörösborral, majd fűszerezzük fahéjjal, és hozzáadjuk a kockákra vágott narancsot is. Alacsony lángon sűrűsödésig főzzük.
  3. A burgonyát héjában, forró sós vízben puhára főzzük, majd a fűszerpaprikával elkevert lisztbe hempergetjük.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, és ropogósra sütjük, majd megszórjuk nagy szemű sóval és reszelt fokhagymával.
  5. Végül egy serpenyőben vajat hevítünk, és néhány perc alatt megsütjük a sertésszűzkorongok mindkét oldalát.
  6. A szilvás mártással lelocsolva, a ropogós burgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 7 031
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szilvamártásos szűzérme

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

709
sertésszűz 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 50 g
száraz vörösbor 1 dl
aszalt szilva 200 g
narancs 1 db
fahéj 1 tk
vaj 30 g
cukor 1 ek
burgonya 1 kg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint