Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán

Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán
Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szűzpecsenye elkészítése: szeletben vagy  egyben sütve, rántva, érméknek, roston sütve, aprópecsenyének, töltve.

A száraz húsokat, mint pl. a csirkemell, szűzpecsenye, csavarjuk be szalonnával.

Mielőtt a pácba tesszük a húst/halat, tegyünk félre egy kicsit a pácból, ezt öntetként vagy grillezés alatt locsoláshoz felhasználhatjuk. DE: megmaradt páclevet (amiben előtte a hús pácolódott), csak locsolásra használhatjuk (de ne a sütés végén), öntetnek soha, mert a belekerült és felszaporodott baktériumok megbetegíthetnek minket!


 

 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

ajánlat

Marinád: általában folyékony ecetes-olajos pác, de ecet helyett lehet bort, citromlevet, vagy gyümölcslevet is alkalmazni. Zöldfűszerekkel, fűszerporokkal és egyéb fűszerekkel gazdagíthatjuk.

A magyarok általában túlpácolják a húsokat. Azonban ha túl sokáig hagyjuk a húst a pácban – a  fehérjék elkezdenek bomlani, a rostok mállóssá válnak, amely a hús ízét is negatívan befolyásolják.

A pácba ne tegyünk sót – 2 óránál hosszabb pácolás estén savas folyadékot sem (a húsból kiszívják a nedvességet)

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk.
  2. A sertésszűzpecsenyéket a kétféle páccal előkészítjük.
  3. Ehhez mézes, mustáros pácot készítünk:
  4. A mustárt, a mézet, az olívaolajat, a hétbors keveréket, a gyömbért és a szerecsendiót összekeverjük. Ezzel a szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
  5. A mustáros-zöldfűszeres páchoz az összetevőket összekeverjükmajd a  megmaradt szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
  6. A pácból a húsokat egy  tálcára szedjük.
  7. A húsokat baconbe göngyöljük. A baconcsíkokat fogpiszkálóval rögzítjük.
  8. Teflonsütőt egy evőkanál étolajjal kikenjük, felforrósítjuk, a húsokat rátesszük, és mindkét oldalán hirtelen elősütjük kb. 2-3 perc alatt, ízlés szerint sózzuk.
  9. Ezután az elősütött húsokat étolajjal kikent tepsibe tesszük és előmelegített forró sütőben 180C0-200C0 kb. 20 percig páclével locsolgatva sütjük.
  10. Ha kész, a sülteket ezután a sütőből kivesszük kb 15 percet pihentetjük tálalás előtt, a fogpiszkálókat eltávolítjuk.
  11. Közben lapcsánkát készítünk:
  12. A meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk), hozzáadjuk a tojást és a lisztet, lepényeket kis lapcsánkákat sütünk belőle.
  13. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
  14. Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a baconba tekert szép pirosra sült szűzérme.
  15. Capri salátával tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 52 485
elküldve: 25
receptkönyvben: 460
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe tekert pácolt szűz lapcsánkával, tócsin tálalt pácolt sertésszűz baconnel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

haltra
haltra Wed, 2011-12-21 15:24

Kedves Mártika&Feri!
A mézes mustáros pác hozzávalóinál nem írtál szerecsendiót és gyömbért, de az elkészítésnél igen. Ezek szerint még ezeket is hozzá kell adni a páchoz? Ha igen, mennyit?
Köszönöm:Petra

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2011-12-21 15:35

Kedves Haltra!

Köszönjük az észrevételt.
Ízlés szerint 1 kávéskanál gyömbérpor (vagy friss reszelt gyömbér),
Ízlés szerint 1/4 reszelt szerecsendiót.

Üdvözlettel:
Ferenc

dorika0429
dorika0429 Thu, 2011-12-15 22:20

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy a saláta az hogy készült?
Nagyon jól néz ki így a szűzérmék mellé. Én is szeretném elkészíteni így! :)
Előre is köszönöm!
Üdv. Dóri

Scheeva
Scheeva Sat, 2011-03-19 15:19

Múlt héten megcsináltam, isteni volt:))) A legjobb szűzérme , amit eddig csináltam! Köszi

v-emese
v-emese Tue, 2011-02-15 20:11

Kedves Mártika és Feri!
Ma estére készítettem el ezt a receptet a vőlegényemnek, nem volt elég szűzérme ezért még kipótoltam karajjal. Nagyon finom lett, szerintem aki még nem próbálta ki az tegye meg minél hamarabb nem fog csalódni. Köszönjük, hogy megosztottátok ezt a receptet. :)
Gergő és Emese

kh
Jahin / kh Sun, 2010-12-05 11:57

Kedves Mártika és Feri!Nagyon jól néz ki és biztos finom.Valahogy már a kép alapján gondoltam,hogy a Tietek a recept!:-)Kedvelem,ahogy főztök,látszik,hogy megadjátok a módját a dolgoknak.Üdv.:Hajni

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-12-15 07:09

Kedves kh!

A receptben a kétféle pác illetve a pácolás utáni sütés ami újdonság.
A baconbe(szalonnába) tekerési technológia már a régi
konyhában (Róma) is szokás volt.
Már 5 éve, hogy receptírással illetve
a gasztronómiával részletesebben foglalkozunk.
Minden receptünkbe próbálunk valami
egyénit, egyedit tenni.
Sok szép sikert, sokszor országos sikert elértünk már.
Az m1 illetve a Tapolcai Tv-ben is főztünk már.
A Duna TV-ben Szőke András 5 receptünket
ismertette a Szőke Duna című műsorban.
Zila Tortaforma tesztcsapatban vettünk részt,
hogy csak néhány érdekeséget
említsek
Legutóbb a Tokaji borokhoz
illő borkorcsolyaverseny
két első és két harmadik díját,(sós és édes kategória)
valamint a különdíjat nyertük el.
Mártikát beválasztották a 3. Magyarországi
Borkirálynőválasztás zsűrijébe is.
2 és fél éve saját receptrovatunk is van
a www.kertpont.hu
oldalon.
Itt a nosalty.hu-n az elsők között
voltunk akik receptfeltöltéssel
segítették a honlap létrehozását.
Nagyon örlünk, hogy formálódik
egy kis közösség akik
rendszeres főzéssel, receptírással és küldéssel
színesítik a szürke hétköznapokat.

Köszönjük, hogy írtál nekünk!

További kellemes sütés-főzést.
szép napot kívánunk!

Mártika és Feri

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2010-12-04 20:16

Kedves Mártika & Feri! Nagyon szeretem a szűzérmét, köszi, h. eszembe juttattátok! Nagyon guszta.
Üdv: "Makkermanó"

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2010-12-04 19:42

Kedves Mártika és Feri, ezt most olyan szívesen megkóstolnám! A tálalás is gyönyörű. És külön köszönet a sok jó tanácsért! Üdv.Edit.

2144
bacon 20 szelet
sertésszűz 80 dkg
dijoni mustár 3 ek
virágméz 1 ek
bors 2 kk
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 tk
olívaolaj 1 dl
balzsamecet 2 ek
barna cukor 2 teáskanál
zöldfűszer 1 ek
bors 1 tk
burgonya 50 közepes db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl